Kadınlar günü Ardahan'da erken kutlandı

Ardahan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü iki gün erken kutladı. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de katıldığı Kadınlar Günü kutlamaları renkli geçti.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar günü Ardahan'da erken kutlandı

Ardahan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü iki gün erken kutladı. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de katıldığı Kadınlar Günü kutlamaları renkli geçti. BDP ve HDP seçim bürolarının önünde toplanan partililer yürüyüş, basın açıklaması ve karanfil dağıtımıyla son buldu.

Birtane, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar günü etkinliğine katıldı. Kars Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe katılan Birtane, daha sonra etkinliğin yapıldığı Dursun Akçam Kültür Evi'ne geçti. Salonda kadınlara hitap eden Birtane, kendi dillerinden ve kimliklerinden uzaklaştırıldıklarını iddia ederek, "Kürt kadın siyasetçisiyim ve her yerde kendi anadilimle hitap ediyorum. Ama ne yazık ki asimilasyonun, baskının sonucu bütün Kürdistan'da olduğu gibi Kuzey Serhat hattındaki halkımız da kendi dillerinden, kimliklerinden uzaklaştırıldılar. Çoğu kez benim konuştuğum Kürtçe'yi anlamıyoruz diyorlar bu yüzden gelip kulağıma eğiliyorlar. Türkçe konuşsanız diyorlar. Takdir edersiniz ki biz kendi dilimize sahip çıkmak zorundayız. Yıllarca vermiş olduğumuz mücadele bu dilimiz için. O yüzden ben her yerde Kürtçe hitap ediyorum. Beni bağışlamanızı diliyorum, eğer anlamayanlar varsa, ama Kürtçe konuştuğum zaman insanların gözündeki ışığı anlamasalar bile benim güzel şeyler söylediğimi hissediyorlar" şeklinde konuştu.

Programa, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Ardahan Belediye başkan adayı Yavuz Usanmaz, Eş Başkan Ayşegül Çoban ile partili kadınlar katıldı. Program Kürt sanatçıların verdiği konserle sona erdi. CİHAN

Yorumlar