Kadına yönelik şiddet sergisine en çok erkekler ilgi gösterdi

Bursa Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, ‘kadına şiddeti’ gösteren gazete kupürlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadına yönelik şiddet sergisine en çok erkekler ilgi gösterdi

Bursa Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, ‘kadına şiddeti’ gösteren gazete kupürlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Bursa Adliyesi büyük salonda yapılan sergiyi en çok erkeklerin gezmesi ise ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Serginin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile adliye binasında kadına yönelik şiddeti gazete küpürlerinden gözler önüne sermek istediklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddeti basında yer almış haberlerle sergi açılışı yapıyoruz. Şiddet ve kadın sözcüğünün sürekli bir arada oluşu bu bir anlamda ciddi anlamda toplumsal problem. Ama şunu bilmeliyiz ki; şiddete maruz kalan değil, şiddete başvuran utanmalıdır. Zayıf olan şiddete uğrayan değil, şiddete başvurandır. Bu hastalıklı kültürün, bu kadına olan şiddetten kendi egemen kültürünü korumaya çalışan bu zavallı kültürün mutlaka yerle bir edilmesi gerekir. Biz bu sergiyi aslında kadınlar için açmadık, bu şiddete başvuran o egemen kültürün, o tortu kültürün temsilcileri olan erkekler için açtık.” dedi.

'HER AY BİR SERGİ AÇACAK KADAR MALZEME ÇIKIYOR'

Kadının Statüsü Dernek Başkanı İlknur Kutucu ise sergiyi 2011 yılında aldıkları Avrupa Birliği projesi kapsamında aldıkları fonla açtıklarını belirterek, “Her vesile ile biz bu sergimizi ya bir dernek veya kurumla müşterek açıyoruz, veya açmak isteyen kurumlara veriyoruz. Her yıl yenilerini ekliyoruz. Burada aşağı yukarı 4-5 yılık bir çalışma var. Burada çok küçük bir kısmı sergileniyor. Ama maalesef diyorum hemen hemen her ay bir sergi açacak kadar malzeme var. Biz ise bu malzemenin azalması için çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve beraberinde kiler sergiyi gezdi. Sergiyi gezenler arasında erkeklerin çoğunlukta olması dikkat çekti. Sergi Cuma gününe adar açık kalacak. CİHAN

Yorumlar