Kadın ve genç girişimciler eşit şartlarda rekabet istedi

Aydın Ticaret Borsası’nda, “Başarının Bir Olduğu Yerdeyiz, Kadın Girişimcileriz” isimli bir toplantı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın ve genç girişimciler eşit şartlarda rekabet istedi

Aydın Ticaret Borsası’nda, “Başarının Bir Olduğu Yerdeyiz, Kadın Girişimcileriz” isimli bir toplantı düzenlendi. Kadınların ve gençlerin ilgi gösterdiği toplantıda, kadın ve genç girişimciler ele alındı. Herkese eşit şartlar ve fırsatların tanınması istenen toplantıda, kadın girişimcilerin başarılı olması için gerekenleri kürsüde anlatan iş kadınları, gençlerin girişimcilik için daha nitelikli ve düzenli çalışması gerektiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Denizhan Sandıklılı, “Girişimcilik bir moda değil, zorunluluktur. Girişimcilikte kadınlarımıza daha çok yer verirsek, yoksullukla daha nitelikli mücadele eder ve ekonomik verimliliğimizi yükseltmiş oluruz.” dedi. Sandıklılı, son birkaç yılda girişimciliğin bir moda gibi gösterildiğini, aksine tam kelime manasının varlık ve bolluk oluşturma olduğunu ifade etti.

Kadın ve genç olmanın yanında nitelikli olmaya dikkat çeken Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ise, “Girişimcilik yoksa ekonomi yok, girişim yoksa istihdam yok ama aynı zamanda kadın ve genç oranı toplumun yarısına denk gelmiyorsa o zaman bir bacağımız eksik. Bir bacağımız eksikse topallayarak yürümeye devam ederiz. Kadın ve genç olmak toplumda hep pozitif ayrımcılığa yol açmalı ve böyle bakılmalı gibi yanlış bir algıya sahibiz. Kadın ve genç olmak değil, nitelikli birey olmak önemli. Nitelikli kadın ve gençler, yeterince rekabet koşulları içerisinde aksi pozisyonda olanlarla negatif durumda kalıyorlarsa ve rekabette eşit şartlarda değillerse çoğu zaman o yağımız eksik. Türkiye’nin en genç oda başkanı olarak konuşuyorum, genç olmak değil, nitelikli genç olmak önemli. Kadın olmak yeterli değil, nitelikli kadın olmak lazım ama aynı rekabet koşullarını, aynı fırsat eşitliğini kadınlarımıza ve gençlerimize tanımak lazım.” şeklinde konuştu.

Aydın Ticaret Borsası olarak kadın girişimcilerin yanında olduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı da toplumun başarısızlığının asıl sebebinin, kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri geldiğini söyledi. Bosnalı, “Bir toplumun bir organı faaliyetteyken diğer organı işlemezse o toplum felç olur.” dedi. CİHAN

Yorumlar