Kadın girişimciler hız kesmiyor

Kadın Girişimciler, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa’da düzenlenen panellere katılarak, kadınların iş dünyası içerisinde yer almalarının önemini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kadın girişimciler hız kesmiyor

Kadın Girişimciler, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa’da düzenlenen panellere katılarak, kadınların iş dünyası içerisinde yer almalarının önemini anlattı.

    Orhangazi Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ikinci kez 'Girişimciler ve Başarı Öyküleri' paneli düzenledi. Orhangazi TSO Kadın Girişimci Kurulu ve Bursa TSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Kıymet Aydın, girişimcilik ve başarı hikayelerinin topluma ışık tuttuğunu ve örnek kişiler sayesinde yeni girişimcilerin olabileceğini söyledi. Aydın, kadınların ezilmediği, horlanmadığı, istismar edilmediği, töre cinayetlerinin ve çocuk gelinlerin olmadığı, özgürce yaşama hakkı tanınan, toplumsal cinsiyet eşitliliğinin olduğu, kadının karar mekanizmalarında yer alan sosyal ve siyasal hayatta yer aldığı bir dünya diledi.

    Emine Örnek Okulları Kurucusu ve Bursa TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek de her başarının mutlaka bir öyküsü olduğunu vurguladı. Kendi başarı öyküsünü anlatan Örnek, mesleğinin öğretmenlik olduğunu ve ilk tayin yerinin Yozgat olduğunu belirtti. Bugünlere gelmesindeki en önemli destekçilerinin eşi ve ailesi olduğunu ifade eden Emine Örnek, tüm kadın girişimcilerin örnek aldığı bir iş kadını nasıl olduğunu tüm içtenliğiyle anlattı.

    Örnek, “Bugün Emine Örnek Eğitim Kurumları’nda 2 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. 230 öğretmen, 15 profesyonel yönetici ve 156 destek personeliyle hizmet veriyor. Başarılarımız çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler de ödülleriyle taçlandırıyor.” dedi.

    Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin ikinci durağı Mustafakemalpaşa oldu. Kadın girişimciler burada da 'İş hayatında Kadın” paneline katıldılar. Mustafakemalpaşa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Bursa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Figen Demirtaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Bursa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Tülin Tüzün, KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verdi. Bursa KGK Başkanı Emine Örnek ise Bursa KGK’nın 2008 yılında kurulduğuna dikkat çekerek kısa zamanda birçok etkinliğe imza attıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar