Kadın doktor Tıp Bayramı’nda hastanelik oldu

Adana’da bir kadın doktor, hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Saçlarından tutulup yerlerde sürüklendiği belirlenen Dahiliye Uzmanı Dr.

Google Haberlere Abone ol
Kadın doktor Tıp Bayramı’nda hastanelik oldu

Adana’da bir kadın doktor, hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Saçlarından tutulup yerlerde sürüklendiği belirlenen Dahiliye Uzmanı Dr. Dilek Tüzün, Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavi görüyor.

Olay, bugün merkez Yüreğir ilçesindeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. İddialara göre, R.T. ile kızı M.T., tetkiklerin ardından doktor odasına girdi. R.T., elindeki tetkik dolu torbayı doktor Dilek Tüzün’ün masasına fırlattı. Bu sırada doktor ile hasta ve yakını arasında sözlü tartışmanın ardından kavga yaşandı.

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Ökten, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı ama bugün bir doktor arkadaşımız Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta ve yakınları tarafından şiddete uğramıştır. Hasta yakını içeri girip elindeki tetkik dolu torbayı masaya doğru fırlatıp, hekim arkadaşımıza ‘bunlara bakacaksın’ demiştir. Hekim arkadaşımız da ‘bakacağım ama onları bana düzgün gösterir misin’ demiştir. O, ‘hayır bunlara sen bakmak zorundasın’ diye ifadede bulunmuş. Bu sırada hekim arkadaşım da ‘onları bana düzgün göster’ demiş. Bir süre sonra hasta yakını küfür ederek doktor arkadaşımızın saçından tutup yerlerde sürüklemiştir.”

Dr. Ökten, doktor Dilek Tüzün’ün, Acil Servis’teki ilk müdahalesinin ardından bilgisayarlı beyin tomografisinin çekildiğini ve kafa travması şüphesiyle Beyin Cerrahisi Servisi’ne yatırıldığını bildirdi. Ökten, “Bu olaydan çok üzüntülüyüz. Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz” dedi. Bu arada, hasta R.T. ile M.T. de polis merkezine giderek doktordan şikayetçi oldu.
CİHAN

Yorumlar