Kadın Danışma Merkezi’ne talep artıyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından kadınlara yönelik aile içi şiddet, sosyal hizmet yönlendirmeleri ve psikolojik destek için kurulan Kadın Danışma Merkezi yoğun ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadın Danışma Merkezi’ne talep artıyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından kadınlara yönelik aile içi şiddet, sosyal hizmet yönlendirmeleri ve psikolojik destek için kurulan Kadın Danışma Merkezi yoğun ilgi görüyor. Kadınların çözüm arayışlarına destek olan yetkililer, şiddet ve şiddetle mücadele, psikolojik ve hukuksal danışmanlık, sosyal hizmet uygulamaları, sağlık ve istihdam konularında hizmet veren kurumlar hakkında merkeze gelen kadınlara bilgilendirme yapıyor.

Kadınların başkalarıyla açıkça konuşamadığı konuları kendileriyle paylaştıklarını vurgulayan yetkililer, “Görüşmelerimiz gizlilik esasına dayanıyor. Daha çok şiddet gören, eşiyle ve çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan kadınlar merkezimize geliyor. Boşanma süreci ve sonrası ile ilgili danışmanlık hizmeti almaya gelenlerin yanı sıra eski hükümlü kadınlar da bizlere başvuruyor” dedi.

Merkeze yoğun talep olduğunu kaydeden yetkililer, kadınların danışmanlık hizmetiyle ilgili memnuniyetlerini sık sık dile getirdiklerini bildirdi. Merkeze gelenlerin yanı sıra telefonla arayanların da olduğunu söyleyen yetkililer, “Yüz yüze iletişim daha etkili olduğu için arayan kadınları genellikle merkezimize davet ediyoruz. Kadınların özgüven kazanmasında yardımcı oluyoruz. Sorunların çözümü konusunda zaman içerisinde daha da güçlendiklerini görüyoruz. Çözülemeyecek sorunları olanları ise sosyal yardım alabileceği mekanizmalara yönlendiriyoruz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar