Kaçak bacalı şofben anne ve kızını zehirledi

Başkentgaz, Emek Mahallesi'nde dün akşam bir annenin ölümüne, kızının da yoğun bakıma kaldırılmasına yol açan karbonmonoksit zehirlenmesinin, kayıt dışı (kaçak) bacalı şofbenden kaynaklandığını, camda da havalandırma (menfez) bulunmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Kaçak bacalı şofben anne ve kızını zehirledi

Başkentgaz, Emek Mahallesi'nde dün akşam bir annenin ölümüne, kızının da yoğun bakıma kaldırılmasına yol açan karbonmonoksit zehirlenmesinin, kayıt dışı (kaçak) bacalı şofbenden kaynaklandığını, camda da havalandırma (menfez) bulunmadığını bildirdi. Başkentgaz, zehirlenmenin meydana geldiği binada, can güvenliği nedeniyle 12 dairenin gazının da kullanıma kapatıldığını belirtti.

Başkentgaz’dan yapılan açıklamada, zehirlenmenin meydana geldiği evde inceleme yapan Acil 187 ekiplerinin, zehirlenmenin, bacadan sızan karbonmonoksit gazından kaynaklandığını tespit ettikleri belirtildi. Ekipler tarafından olay yerinde yapılan inceleme sonucunda, dairenin sistemde sadece ocak abonesi göründüğü, şofben aboneliği bulunmadığı, bu nedenle tesisatın kayıt dışı (kaçak) olduğunun belirlendiği ifade edilen açıklamada, mutfak camında bulunması gereken havalandırmanın (menfez) da bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Zehirlenmenin meydana geldiği binada bulunan 15 dairenin dedektörle kontrol edildiği de vurgulanan açıklamada, toplam 12 dairenin gazının, baca bağlantılarının uygun olmaması, şofbenlerin atık gazı içeri vermesi, havalandırma bulunmaması gibi gerekçelerle kesildiği, diğer dairelerde kullanılan cihazların ise hermetik olması nedeniyle kapatılmadığı ifade edildi.

“KAÇAK CİHAZ KULLANMAYIN”

Açıklamada, güvenli doğalgaz kullanımı için şu uyarılarda bulunuldu: “Doğalgazlı cihazlar, mutlaka şirketimizden sertifika almış firmalara yaptırılmalı, şirketimize haber vermeden tesisata ilave yapılmamalı. Aksi takdirde kaçak (projesiz) cihaz ve tesisat kullanılmış olur. Ayrıca, bacalı yerine hermetik cihazlar tercih edilmeli, doğalgazlı tüm cihazlar yılda bir kez yetkili servisine kontrol ettirilmeli, baca gazı sensörü iptal edilmemeli ve cama takılan havalandırma kesinlikle kapatılmamalı.”

CİHAN

Yorumlar