Kablo hırsızlığı zanlısı 3 kişiden 2’si tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesi Sahil Mahallesi Hal Caddesi üzerinde bulunan bir depodan kablo çalan hırsızlar Tatvan polisince yapılan operasyonla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Kablo hırsızlığı zanlısı 3 kişiden 2’si tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesi Sahil Mahallesi Hal Caddesi üzerinde bulunan bir depodan kablo çalan hırsızlar Tatvan polisince yapılan operasyonla yakalandı. Yakalanan 3 hırsızlık zanlısından 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konuyla ilgili Tatvan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “İdaremiz Sahil Mahallesi Hal Caddesi üzerinde bulunan bir depodan hırsızlık olayının olduğu bilgisinin alınması üzerine Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş, yapılan araştırmada İ.G. isimli şahsa ait 6 katlı inşaatın bodrum katının penceresinin zorlanarak açıldığı ve bu şekilde içeriye girilmiş olduğu tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalarda bodrum katında bulunan asma tavanın sökülerek boruların içerisinde bulunan elektrik kablolarının çalınmış olduğu ve yine depo olarak kullanılan giriş katında makaraya sarılı vaziyette bulunan anti-gron kablo ile makaranın yanında bulunan açık vaziyette inşaat işlerinde kullanılan anti-gron kabloların çalınmış olduğu, Bir üst katın asma tavanının sökülerek boruların içerisinde bulunan anti-gron elektrik kablolarının çalınmış olduğu tespit edilmiştir.” denildi.
Açıklamanın devamında ise bahse konu olaya karışan yaşı küçük M.H.Y., E.A. ve şüpheli A.A. isimli şahısların yapılan operasyon neticesinde gözaltına alındığı ve alınan ifadelerinin ardından savcılığa çıkarılan şahıslardan E.A. isimli yaşı küçük şahıs savcılık sorgusunun ardından salıverilerek ailesine teslim edildiği, M.H.Y ve A.A. Savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiği ve sevk edildikleri Tatvan Sulh Ceza Mahkemesince her iki şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar