Jeoloji mühendislerinden başkanlara uyarı

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, yeni seçilen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Jeoloji mühendislerinden başkanlara uyarı

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, yeni seçilen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını uyardı. Tatar, “İmara yeni açılacak alanlarda mutlaka jeolojik, jeo-teknik etütler yapılmalıdır.” dedi.

JMO Adana şube binasında üyelere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında konuşan Mehmet Tatar, “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmede yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte her türlü gayreti gösteriyoruz. Bugün mesleğimizin gereklerinden biri olan ve iki gün sürecek olan netcad programını şimdilik 25 arkadaşımıza edindiriyoruz. Konunun uzmanı olan eğitmen jeoloji mühendisi Mihriban Genç, anlaşılır bir dille üyelerimize bilgilerini aktarmaktadır. Gelişen bilim ve teknolojiye uyum sağlamak, meslektaşlarımızın bilgi ve birikimlerine katkı koymak, öğrenim süresince eksik kalan bilgileri tamamlamak, serbest piyasada kalifiye eleman yetiştirmek adına bu tür eğitim etkinliklerini sürdüreceğiz.” diye konuştu.

KONTROL BİRİMLERİ MUTLAKA KURULMALI

Jeoloji mesleğinin hayatın her alanında yer aldığını aktaran Mehmet Tatar şöyle devam etti: “Buradan yeni seçilmiş büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Doğal afetlerde kayıpların büyük olmaması için imara yeni açılacak alanlarda mutlaka jeolojik, jeo-teknik etütleri yaptırsınlar. Özellikle de bunları kontrol edecek birimleri vakit geçirilmeden kurmalıdırlar. Yöneticilerimizin bu konuya hassasiyet göstermelerini önemle belirtiyorum.”
CİHAN

Yorumlar