Jandarma'dan aile içi ve kadına yönelik şiddeti önleme semineri

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'baş başa hayat' projesi kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemek için seminer düzenledi. İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesindeki seminerde...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma'dan aile içi ve kadına yönelik şiddeti önleme semineri

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'baş başa hayat' projesi kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemek için seminer düzenledi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesindeki seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görevlendirilen sosyal hizmet uzmanı ve Mersin Barosundan avukatlar katıldı. Uzman ve avukatlar vatandaşlara şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla bilgilendirmeler yaptı. Ayrıca vatandaşlara şiddetin önlenmesine yönelik alınan önlemler ve kanun değişiklikleri anlatıldı. Açıklamada Mersin İl Jandarma Komutanlığı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla eğitim ve seminer faaliyetlerin diğer ilçelerde de devam edeceği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar