Jandarma, terör örgütüne katılarak Suriye'ye giden öğrenciyi ikna etti

Adana Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü militanları tarafından kandırılarak Suriye’deki kampa götürülen A.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma, terör örgütüne katılarak Suriye'ye giden öğrenciyi ikna etti

Adana Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü militanları tarafından kandırılarak Suriye’deki kampa götürülen A.E. isimli lise öğrencisini ikna ederek teslim olmasını sağladı.

Adana’da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.nin ailesi, çocuklarının kayıp olduğuna dair başvuruda bulunulması üzerine, jandarma ekipleri tarafından çok yönlü bir çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma neticesinde A.E. isimli şahsın militanlar tarafından yüksek kazançlı iş ve lüks hayat vaadiyle kandırılarak Şanlıurfa üzerinden yasadışı yollarla Suriye’ye geçiş yaptırıldığı tespit edildi.

Jandarma ekipleri A.E.ye ulaşarak herhangi bir suça karışmadan ikna edilmesi çalışmalarına başladı. Uzun süren uğraşlar sonunda A.E., kendisine militanlarca vaat edilen şeylerin aldatmacadan ibaret olduğu kanısına vararak geri dönmeyi kabul etmiş ve Türkiye’ye giriş yaparak Adana Jandarma Komutanlığı’na teslim oldu.

Teslim olan 17 yaşındaki lise öğrencisi, jandarmadaki işlemlerin ardından herhangi bir eyleme katılmadığının tespit edilmesi üzerine sevk edildiği adli makamlarca ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

Çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aile yaşanan bu olumsuz olaylar sonucunda çocuklarına kavuştukları için kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Ancak yaşadığı olaylar sonucu A.E.nin psikolojisinin bozulduğunu belirten aile, ne pahasına olursa olsun çocuklarının eğitimine devam edeceğini belirtti. A.E. ise yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğunu ve tek isteğinin okulunu bitirmek olduğunu beyan ederek, kendisini teslim olmaya ikna eden jandarma ekiplerine teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar