Jandarma kaçak avlanmaya karşı eğitim aldı

Afyonkarahisar'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından, 126 jandarma personeline Kara Avcılığı Kanunu anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma kaçak avlanmaya karşı eğitim aldı

Afyonkarahisar'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından, 126 jandarma personeline Kara Avcılığı Kanunu anlatıldı. Toplantıda kanun kapsamında av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimiyle avlakların tesis edilmesi, avcılığın organizasyonu, düzenlenmesi ve kontrolü yetkileri aktarıldı.

Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, ekolojik ve doğal hayatın korunması, devamı ve milli ekonomiye kazandırılmasının, kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olduğunu söyledi. Bunun yanında koruma kontrol faaliyetlerinin de etkili ve düzenli yapılması gerektiğini belirtti. Kuşcu, yaban hayatı kaynakları ve bu kaynakların barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması, geliştirilmesi, milli ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere intikalinin sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, “4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndaki tüm personelle genel kolluk kuvvetlerinin de kanunda belirtilen yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, haklarında tutanak tutmaya yetkili olduğunu belirtmiştir. Müdürlüğümüzden altı teknik personelin katılımıyla bin 800 kilometre yol katedilerek, 18 ilçe merkezinde toplam 126 jandarma personeliyle bilgi paylaşımı gerçekleşmiştir.” dedi. Toplantılar neticesinde il genelinde av koruma ve kontrol faaliyetlerinin daha etkili ve yoğun olacağını, av yaban hayatına olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar