Jabhel El Nusra, El Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesinden çıkarıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla, El Kaide ile bağlantılı ‘Al-Qaıda In Iraq’ isimli kuruluşa ilişkin bazı bilgiler güncellendi. Jabhel Al Nusra, güncelleme sonrası El Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesinden çıkarıldı.Bakanlar Kurulu'nun,...

Google Haberlere Abone ol
Jabhel El Nusra, El Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesinden çıkarıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla, El Kaide ile bağlantılı ‘Al-Qaıda In Iraq’ isimli kuruluşa ilişkin bazı bilgiler güncellendi. Jabhel Al Nusra, güncelleme sonrası El Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesinden çıkarıldı.

Bakanlar Kurulu'nun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) sayılı kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulması hakkındaki 30.9.2013 tarihli ve 2013/5428 sayılı Bakanlar Kurulu kararı güncellendi. Resmi Gazete'de yayımlanan güncellemeye göre, Bakanlar Kurulu kararının 1 Nolu Listesinde yeralan 'El Kaide ve Bağlantılı Gerçek Kişiler’ başlıklı bölümünün 152’nci sırasında yer alan ‘janıal Antel Salı Jr.' isimli şahıs ile 195’nci sırasında yer alan ‘Jaınal Antel Salı Jr.' isimli şahsa ilişkin hükümler yürürlükten kaldırıldı.

'El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyon' başlıklı bölümüne, Mali’de faaliyet gösteren Al Moukakaoune Bıddam, Cezayir, Mali ve Nijer’de faaliyet gösteren Al Moulathamoun, Mali’de faaliyet gösteren Al Maurabıtoun eklendi.

'El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş ve Organizasyonlar' başlıklı bölümün 21’nci sırasında yer alan ‘al-qaıda In Iraq’ isimli kuruluşa ilişkin bazı bilgiler güncellendi. Jabhal Al Nusrah, Jabhel Al Nusra, Al Nusrah Front ve The Victory Front isimli kuruluş veya organizasyonlar güncelleme sonrası listeden çıkarıldı. CİHAN

Yorumlar