İzmit Körfezi'ndeki gemi giriş çıkış yasağı kalktı

Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında 2 yaka arasına gerilen halatın kopması sonucu durdurulan İzmit Körfezi'ne gemi giriş-çıkışı yeniden başladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmit Körfezi'ndeki gemi giriş çıkış yasağı kalktı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında iki yaka arasına gerilen halatın kopması sonucunda durdurulan İzmit Körfezi'ne gemi giriş ve çıkışı bu sabah saat 08.30'dan itibaren yine başladı.

Geçen cumartesi günü meydana gelen kazanın arkasından Körfez Köprüsü'nün inşa edildiği Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu içinde kopan kablonun tehlike yaratması itibarı ile cumartesi günü saat 15.40'dan itibaren İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı durdurulmuştu. Daha öncelikle İzmit Körfezi'ne girerek birileri yük boşaltan, birileri da yeni yük saha gemiler iki gün boyunca Körfez'in belirli noktalarındaki demir sahalarında bekledi. İzmit Körfezi'nin doğusundaki limanlara girmek isteyen, çoğunluğu yüklü 100'ün üstünde gemi de Gebze Eskihisar ve İstanbul sınırı içindeki başka demir sahalarında bekletiliyordu.

Sorunun giderilmesi ve iki yaka arasını kaplayan, üstünde yürüyüş bandı da olan hattın römorkorlarla gece de devam ettirilen çalışmalar sonucunda Dilburu ayaklarının olduğu alana çekilmesiyle Körfez'e gemi giriş çıkışları ba sabah saat 08.30'dan itibaren yine başlatıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar