İzmirliler atık pil toplamada yine rekor kırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlediği 17. Atık Pil Toplama Kampanyası'na yine rekor kırıldı. Pillerin yol açtığı çevre kirliliğini en aza indirmek...

Google Haberlere Abone ol
İzmirliler atık pil toplamada yine rekor kırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlediği 17. Atık Pil Toplama Kampanyası'na yine rekor kırıldı. Pillerin yol açtığı çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin ciddi tehlikelerini önlemek amacıyla düzenlenen kampanyada, bu yıl 33,6 ton atık pil toplandı.

Her yaştan İzmirlinin katıldığı kampanya çerçevesinde 2007 yılında 8 ton, 2008 yılında 8,6 ton, 2009 yılında 13,4 ton, 2010 yılında 21,1 ton, 2011 yılında 25 ton, 2012 yılında 27,6 ton, 2013 yılında ise 29,1 ton atık pil toplanarak, doğaya zarar vermeden uygun şartlarda bertaraf edilmişti. Bu yıl toplanan 33,6 ton pilin de yine TAP tarafından belirlenen lisanslı tesislerde bertaraf edileceği bildirildi.

Yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, anaokulları ve muhtarlıklar kategorilerindeki kampanyada dereceye girenler cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, bisiklet, fotoğraf makinesi, dijital fotoğraf çerçevesi, e-kitap okuyucu, yazıcı, satranç eğitim panosu ve satranç takımı, dokunmatik akıllı tahta, çay/kahve makinesi gibi teşvik ödüllerine sahip oldu. Kazananlar, ödüllerini 10 Haziran 2014 saat 18.00’de yapılacak törenle alacak.

Kampanyada yetişkinler kategorisinde son iki yıldır birinciliği kaptırmayan Rukiye Urgancı, bu yıl da ipi göğüsledi. Gençler kategorisinde Buğra Kömürcü ve Refikcan Mustafa Esmer, yetişkinler kategorisinde Hüseyin Sevgi, anaokulları kategorisinde Vilayetler Hizmetler Birliği Anaokulu, Karşıyaka Anaokulları ve İZELMAN Anaokulları, bu yıl da dereceye girdi. CİHAN

Yorumlar