İzmir'in yeni gemilerinden ikincisi 'Dokuz Eylül' geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sipariş verdiği 15 yolcu gemisinden ikincisi de tamamlandı. Deneme seferlerine başlayan "Dokuz Eylül", resmî izin süreçlerinin ardından hizmete girecek. Yeni gemi de ilki Çakabey'in ardından körfezde deneme...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'in yeni gemilerinden ikincisi 'Dokuz Eylül' geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sipariş verdiği 15 yolcu gemisinden ikincisi de tamamlandı. Deneme seferlerine başlayan "Dokuz Eylül", resmî izin süreçlerinin ardından hizmete girecek. Yeni gemi de ilki Çakabey'in ardından körfezde deneme seferlerine başladı. Mevcutlara göre çok daha hızlı ve konforlu olan yeni gemilerin ikincisinin de hizmete girmesiyle taşınan yolcu sayısı artacak, sefer süreleri kısalacak.

İzmir Körfezi’nde hizmet veren filoyu yenilemek üzere yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, 117 milyon euroya 15 yolcu gemisinin siparişini verdi. Yalova’da imalatı devam eden gemilerden ikisi tamamlandı. Üretim planına göre bundan böyle her üç ayda bir tamamlanacak gemilerden biri hizmete alınacak. Yeni gemiler savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılan karbon kompozit malzemeyle üretiliyor ve dünyada bu şekilde yapılan en büyük yolcu gemileri olma özelliğini taşıyor.

Belediye ayrıca 450 yolcu ve 64 otomobil kapasiteli üç arabalı yolcu gemisi için de ihaleyi kazanan firmayla geçen günlerde sözleşme imzaladı. 82 milyon liralık yatırımla hizmete girecek arabalı yolcu gemileri, engellilerin kullanımına da uygun olacak. Bostanlı-Üçkuyular hattında yolculuk süresi, 30 dakikadan 15 dakikaya inecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yolcu gemilerinden birincisinin adını ilk Türk Amirali “Çakabey”, ikincisininse İzmir’in kurtuluş günü olan “Dokuz Eylül” olarak belirledi. Geriye kalan 13 gemi ve üç arabalı yolcu gemisinin ismini İzmirlilerin belirlemesi için düzenlenen anket, "www.izmir.bel.tr" sitesinde devam ediyor. CİHAN

Yorumlar