İzmir’in en renkli festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bayındır Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 17. Bayındır Çiçek Festivali coşkulu bir katılımla başladı. Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’in en renkli festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bayındır Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 17. Bayındır Çiçek Festivali coşkulu bir katılımla başladı. Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa sözleşmeli üretim modelini uygulamak gibi ulvi bir görev bize nasip olduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz.” dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin yanı sıra milletvekilleri, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve ilçe halkı festival coşkusuna katıldı. 2-4 Mayıs tarihleri arasında devam edecek festival, Menderes Bulvarı’ndan itibaren tören alanına kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.

    Festival stantlarını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu ve davetliler, vatandaşlar tarafından çiçekler ve bayraklarla karşılandı. Yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan ve bölgede markalaşan çiçekçiliğin kutlandığı festival, 4 Mayıs Pazar günü sona erecek.

    "İHRACAT YAPMALIYIZ"

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış konuşmasında kent genelinde sözleşmeli üretim modelini hayata geçirdiklerini söyleyerek bundan sonraki aşamada ihracatın ödemine vurgu yaptı. Kocaoğlu, “Bütün tarım kooperatiflerini, onların üst birliklerini birleştirerek bu ürünleri yurtdışına ihraç etmemiz gerekiyor. Bu amaçla, ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsası birlikte çalışmalı.” dedi. Bayındır’da çiçek kooperatifçiliğinin 10 yılda büyük sıçrama yaptığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bazı illerimiz bizden sonra, Bayındır’dan çiçek almaya başladı. Umuyor ve diliyorum ki bu alımlar devam eder. Bayındır çiftçisine çiçek üreticisine destek devam eder.” şeklinde konuştu.

    HÜKÜMETTEN İSTEYE İSTEYE YORULDULAR

    Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Seçimden hemen sonra, ‘Büyükşehir Belediyesi bunu yapsın, şunu yapsın’ diye bir sıra isteklerde bulunuyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu istenen görevlerin bazılarının yüzde 100’ünün, bazılarının yüzde 90’ının, bazılarının en az yüzde 50’sinin belediyeler ve yerel yönetimlerle alakası yok. Merkezi hükümetin işleri. Ne güzel ki, son derece mutlu oluyorum, merkezi hükümetten istemiyorlar, isteye isteye yoruldular. O yüzden bizden istiyorlar. Biz de yasalar el verdiği sürece bunları seve seve yaparız.” dedi.

    Konuşmasında Tahtalı Havzası’nda bulunan “Et Entegre Tesisi”ne de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, Hazine’nin istediği yüksek fiyat yüzünden tesisinin durduğu yerde çürümeye başladığını vurguladı. Kendilerinin Ödemiş’te bir tesis yaptıklarını, başka tesisler yapmaya da muktedir olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, hazır durumdaki bir tesisin çürümeye mahkum edilmemesi gerektiğini ifade etti. Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. büyük kentiyiz. Bu kentin belediyesiyiz. Bu görev bizim görevimiz. ‘6.5 milyon TL verelim, tesisi alalım, bu iş tatlıya bağlansın’ dedik. Ama onlar 27.5 milyon TL istedi. O arazi ve tesise kimse o kadar parayı vermez, veremez. Bunun üzerine biz de o miktarı ödeyemeyeceğimizi belirterek, ‘ha devlet ha belediye buyurun sizin olsun’ dedik. Ama öyle bir fiyat koydular ki ondan dönmek yok. Belediyeye vermediği fiyatın altında başkasına satamaz skandal olur, o tesis öyle çürüyor şimdi. Hayvan üreticilerimiz etlerini kestirecek yer bulamıyor, o tesis çürüyor.”

    Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli de, ilçelerinde Bayındır’da 330 çeşit çiçek ve 35 milyonluk üretim yaparak, 2 bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini verdi. Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ise konuşmasında, “2007’den bu yana sözleşmeli çiçek alımını başlatarak birçok büyükşehir belediyesine örnek oldunuz. İstanbul ve Ankara gibi birçok il, ilçemizden alım yapıyor.”

    Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan da birkaç kişiyle başlayan çiçekçilik sektöründeki istihdamın arttığını belirtti. CİHAN

Yorumlar