İzmir’deki Berkin Elvan eyleminde iki kişi yaralandı

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle dün gece İzmir’de düzenlenen protesto yürüyüşü olaylı geçti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’deki Berkin Elvan eyleminde iki kişi yaralandı

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle dün gece İzmir’de düzenlenen protesto yürüyüşü olaylı geçti. Yürüyüş yapan gruptakiler, polise taş, bilye ve havai fişek attı. Polis ekipleri, biber gazı ve suyla müdahale etti. Eylemci grup, vatandaşlara ait arabalar, çöp konternerleri ve taşlarla yollarda barikat kurdu. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda iki kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı. Yaralılardan birinin, Mustafa Candemir olduğu belirtildi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında toplanan bir grup, Berkin Elvan’ın posteri arkasından Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Konak Meydanı’na gitmek isteyen grubun Cumhuriyet Meydanı’na doğru ilerlemesine izin vermeyen polis önlem aldı. TMMOB Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi'nin polisle yaptığı görüşmeden sonuç alınamayınca olaylar çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nı geçmesine izin verilmeyen gruptaki bazı kişiler, polise taş, bilye ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise gaz ve TOMA’larla su sıkarak karşılık verdi. Göstericiler, TOMA araçlarının ilerlememesi için park halindeki arabalar ve söktükleri kaldırım taşlarıyla yol üzerinde barikat kurdu. Polisin müdahalesiyle geri çekilen kalabalık grup, daha sonra tekrar dönerek ilerlemek istedi ancak her seferinde dönmek zorunda kaldı. Biber gazlarından çok sayıda eylemci etkilendi. Sağlık görevlileri etkilenenlere müdahale ederken bazıları hastaneye götürüldü. Olaylar, polisin takibi sonucu Gündoğdu Meydanı’na kadar çekilen grubun, Alsancak Vapur İskelesi’nden Karşıyaka vapuruna binerek ayrılmasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar