İzmir'de teleferiğin direkleri dikilmeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova ilçesindeki yenilenen teleferik tesisleri çalışmasında direklerin dikimine başladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de teleferiğin direkleri dikilmeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova ilçesindeki yenilenen teleferik tesisleri çalışmasında direklerin dikimine başladı. Saatte bin 200 kişi taşıyacak teleferikte, yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis, 12 milyon 65 bin liraya mal olacak.

Uzun yıllar şehrin simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “Kullanılması sakıncalı” raporu üzerine kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin baştan sona yenilenmesi çalışmalarında sıra direklere geldi. Bir yandan dağ ve vadi istasyon binalarının yapımı devam ederken diğer yandan direklerin montajı yapılıyor. Proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, önce eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları söktü. Binaları ve döner gazinoyu yıktıktan sonra çıkan molozları alandan uzaklaştıran belediye, teleferik alanını yeni tesisleri kurmaya hazır hale getirdikten sonra çalışmalara devam etti. Bugüne kadar üç direk kuruldu. CİHAN

Yorumlar