İzmir'de sakızlı tarhana çorbası ve tatlı tarhana pişisi dağıtıldı

"Slow Food" tarafından her yıl bütün dünyada kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü için İzmir'in Seferihisar ilçesinde de çeşitli faaliyetler yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sakızlı tarhana çorbası ve tatlı tarhana pişisi dağıtıldı

"Slow Food" tarafından her yıl bütün dünyada kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü için İzmir'in Seferihisar ilçesinde de çeşitli faaliyetler yapıldı. "Sakin Şehir (Citta Slow)" unvanlı ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda, mahalli yemekler sakızlı tarhana çorbası ve tatlı tarhana pişisi dağıtıldı.

Dünya genelinde 125 ülkede bin 200’den fazla etkinlikle kutlanan Toprak Ana Günü'nde Seferihisar Belediyesi, Teos Slow Food Birliği ve Seferihisar Kız Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından, "Yöresel mutfağımıza sahip çıkalım!" sloganıyla yerel lezzetler ikram edildi. Özellikle tarhana pişisi, Salı Pazarı sebebiyle yoğun olan misafirlerin ilgisini çekti.

İlk Toprak Ana Madre Günü, 10 Aralık 2009 tarihinde, sürdürülebilir yöntemlerle üretilmiş yerel gıdanın faydalarını aktarmak amacıyla kurulan Slow Food hareketinin yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenmişti. CİHAN

Yorumlar