İzmir'de nakliye çetesine darbe

İzmir’de piyasa değeri yüksek tekstil, gıda, alkollü içki ve boya gibi malları yerine teslim etmeyip anlaştıkları işyerlerine sattığı iddia edilen yedi kişilik nakliye şebekesi yakalandı. Son altı ayda aynı yöntemi kullanarak 20 kişiyi...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de nakliye çetesine darbe

İzmir’de piyasa değeri yüksek tekstil, gıda, alkollü içki ve boya gibi malları yerine teslim etmeyip anlaştıkları işyerlerine sattığı iddia edilen yedi kişilik nakliye şebekesi yakalandı. Son altı ayda aynı yöntemi kullanarak 20 kişiyi yaklaşık 1,5 milyon lira dolandıran çetenin, bir işadamından, “Nakliyeni ucuza yaparız” yalanıyla çarptığı 500 koli alkollü içkiyi, kiraladıkları depoda saklarken çaldırdığı ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasa değeri yüksek boya, gıda ve tekstil ürünleri ticareti yapan kişilerin dolandırıldığı şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Aliağa ilçesinde nakliye amacıyla yüklenen 150 bin lira değerinde 500 koli gıda maddesini teslim edilmesi gereken adreslere götürmeyip sahte kimlik ve belgeler düzenleyerek çalan iki zanlının peşine düştü. Kamyonun plakası ve kimliklerin sahte olduğu tespit edildi. İpuçlarını değerlendiren polis, kısa süreli bir takibin ardından şebeke üyesi iki kişiyi yakaladı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda vurgunun organize olduğunu saptayan polis, soruşturmayı genişletti. Altı aylık takip sonucu şebekenin diğer üyelerinin, başta İzmir merkez olmak üzere Uşak, İstanbul, Kocaeli ve Manisa’da aynı yöntemle vurgun yaptığı belirlendi. Ekipler, elebaşılığını Ö.O.’nun yaptığı iddia edilen şebekenin, şehirdışında sahte plaka ve evraklı kamyonlarına gıda yükleyerek İzmir’e getireceğini saptadı. Kamyonu takibe alan polis, Torbalı ilçesinde zanlıları yakaladı. Onların ifadeleri doğrultusunda şebekenin diğer üyeleri de İzmir’de eşzamanlı operasyonlarla yakalandı. Zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda sahte kimlik, sürücü belgesi, çok sayıda sahte plaka, trafik sigortası, irsaliye ve fatura ele geçirdi. Şebekenin çaldığı mallar arasında alkollü içki, kumaş, boya gibi piyasa değeri yüksek ürünler olması dikkat çekti.

KURNAZ TAKTİK

Şebeke üyelerinin, polis kontrollerinden kurtulmak için malları yükledikten sonra sahte plaka ve belgeleri gerçekleriyle değiştirdiği saptandı. Özellikle satışı kolay ürünleri seçtikleri, sahipleriyle irtibata geçerek sevkiyatı konusunda anlaşıp dolandırdıkları iddia edildi. Soruşturma sırasında zanlıların, sevkiyatın yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen mal sahiplerini, "Kamyonun lastiği patladı, kaza yaptık, mazot bitti" gibi yalanlar söyleyerek oyaladığı da belirlendi.

ÇETENİN KENDİSİ DE HIRSIZLIK MAĞDURU OLDU

Polisin takibi sırasında ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Son altı ayda aynı yöntemi kullanarak 20 kişiyi yaklaşık 1,5 milyon lira dolandıran nakliye çetesinin, bir işadamından, “Ucuza nakliye ederiz” yalanıyla çarptığı 500 koli alkollü içkiyi, kiraladıkları depoda saklarken çaldırdığı ortaya çıktı. Zanlıların da bu duruma şaşırdığı ancak yakalanma korkusuyla şikayetçi olamadığı öğrenildi. Sorgusu tamamlandıktan sonra yargıya teslim edilen zanlılardan elebaşı Ö.O. tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CİHAN

Yorumlar