İzmir'de, Liman Operasyonu’nu yürüten 5 polis şefi açığa alındı

17 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile başlayan, 7 Ocak’ta TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne düzenlenen operasyon sonrasında görevlerinden uzaklaştırılan 5 üst düzey polis şefi açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de, Liman Operasyonu’nu yürüten 5 polis şefi açığa alındı

17 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile başlayan, 7 Ocak’ta TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne düzenlenen operasyon sonrasında görevlerinden uzaklaştırılan 5 üst düzey polis şefi açığa alındı. İzmir’de açığa alınan 5 polis şefi, Liman Operasyonu’nu yürüten ekipte yer alıyordu.

İstanbul ve İzmir merkezli yapılan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında, görevlerinden uzaklaştırılan İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir emniyet müdür yardımcısı, iki şube müdürü, bir şube müdür yardımcısı ile bir başkomiser, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve ses kayıtlarını yaydıkları iddiasıyla açığa alındı. Açığa alınan polislerin, tabanca ve kimliklerine el konuldu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, görevlerinden alınarak başka birimlere gönderilmişti. 7 Ocak’ta TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen yolsuzluk soruşturması kapsamında da Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın’ın görev yerleri değiştirilmişti. İki Şube Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı son olarak İzmir’deki polis okullarında görevlendirilmişti.

Görev yerleri değiştirilen üst düzey polis şefleri hakkında yürütülen soruşturma sonunda, açığa alınmalarına karar verildi. Bugün de Şevik, Aydın, Erikoğlu ile Göktaş ve bir başkomiser, polis kimlikleriyle beylik silahlarını teslim etti. Polis amirlerine yönelik açığa alma talebinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişinin ise 2008 yılında suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli olarak ifadesine başvurulan 1. Sınıf Emniyet Müdürü İ. K. olduğu iddia edildi.
CİHAN

Yorumlar