İzmir'de İkiçeşmelik Caddesi'ne neşter vuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cicipark ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki 2,4 kilometrelik tarihî aks için 13 Ocak 2014 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de İkiçeşmelik Caddesi'ne neşter vuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cicipark ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki 2,4 kilometrelik tarihî aks için 13 Ocak 2014 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor. Yepyeni bir görünüme kavuşturulacak bölgede, altısı tescilli olmak üzere 176 bina bulunuyor.

2014 yılının ilk ihalelerinden birini İkiçeşmelik Caddesi için yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, tarihî aks içerisinde kalan bu caddeyi yepyeni bir görünüme kavuşturacak. Yöl üzerindeki binaların caddeden görünen ön ve yan cephelerinde, projelerinde öngörülen doğrama tamiratı ve yenilenmeler, sıva tamiratı ve boya işlemleri, çatı tamiratı ve yenilemeleri yapılacak. Uygun olan yapılarda alaturka kiremitle ahşap çatı yapılarak, özgün haline uygun görünümler elde edilecek. Sac sundurma, saçak, tente ve metal askı elemanları kaldırılacak. Dükkanların vitrin camları yenilenecek, olmayanlar için yeni yapılacak. Vitrin önlerine doğal taş malzemeyle tek tipte eşik, vitrinler için de galvaniz renkli sac kepenk yapılacak. Mevcut reklam tabelalarının hepsi kaldırılarak, projesinde önerilen ebat, malzeme ve yazı şekline uygun şekilde, tek tipte yeni tabelalar hazırlanacak. Dükkan girişlerine, önerilen renklerde ve tipte tente uygulamaları yapılacak. Klima dış üniteleri ve tesisat boruları, yapıların projelerinde önerildiği şekilde gizlenecek. Gereken binalarda korkuluk, giriş kapısı, demir korumaların tamir ve boya işlemleri yapılacak veya projesine uygun şekilde yenilenecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tarihimizi ortaya çıkarıp korumak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eski yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Kemeraltı ile birlikte oradaki esnafın işinin artması için de çaba gösteriyoruz. Kentin kalkınması için bunlar gerekli ama bizim eski dokularda en çok gözönünde olan yerimiz İkiçeşmelik Caddesi. İkiçeşmelik’i ele alıp düzeltmeden, bizim o yaptırdığımız kazılar, harcadığımız paralar ve bundan sonra yapacaklarımızın değeri tam olarak ortaya çıkmaz. İkiçeşmelik’te yapacağımız yenileme çalışmalarıyla kent turizmine yeni bir ivme daha kazandıracağız.” CİHAN

Yorumlar