'İzmir Şehrine Katkı Ödülü', 9 İzmir üniversitesine verilecek

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılı ‘İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nü 9 İzmir üniversitesine verileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'İzmir Şehrine Katkı Ödülü', 9 İzmir üniversitesine verilecek

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılı ‘İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nü 9 İzmir üniversitesine verileceğini açıkladı. Demirtaş, “İzmir’in bir eğitim kenti olmasına yaptıkları katkı, beyin göçünü önlemeleri, kentimiz ekonomisine artıları nedeniyle İzmir’de kurulu tüm üniversitelerimize bu ödülü veriyoruz.” dedi. Ödüller, 20 Aralık Cuma günü düzenlenecek olan İzmir Ticaret Odası Vergi Ödül Töreni’nde verilecek.

Ekrem Demirtaş, İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı koyan kişi ve kuruluşlara 1999 yılından bu yana Oda olarak “İzmir Şehrine Katkı Ödülü” verdiklerini söyledi. Demirtaş, “Bu ödülle amacımız İzmir için çalışan kişi ve kuruluşların bu çalışmalarına destek vermek, onların motivasyonunu arttırmak, güç vermek.” dedi. Bugüne kadar siyasetçilere, iş adamlarına, sanatçılara, sporculara ödülün verildiğini belirten Demirtaş, 2013 yılındaki ödülün ise ilk defa birden fazla kuruma verildiğini söyledi.

Demirtaş, “Yönetim kurulumuz, dünya kenti olmayan hedefleyen İzmir’in büyük ihtiyaç duyduğu genç ve girişimci beyinlerin başka kentlere göç etmesini engellemeleri, öğrenci, öğretim üyesi ve personelinin yaptığı harcamalar ile üniversite olarak yaptığı yatırımlarla kentimiz ekonomisine büyük katma değer sağlamaları, her yıl iyi eğitilmiş binlerce genci mezun ederek iş hayatına katılmasını sağlamaları ve İzmir’in bir 'Eğitim Kenti' kimliği kazanmasına katkı yapmaları nedeniyle ‘2013 Yılı İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nün İzmir üniversitelerine verilmesi kararını aldı.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar