İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü çocuklara eğitim verecek

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün "Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk" projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü çocuklara eğitim verecek

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün "Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk" projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından onaylandı. Protokol sözleşmesi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban tarafından imzalandı.

Proje, 47 okuldan 300'ü engelli olmak üzere 4 bin çocuğu kapsayacak ve 12 ay sürecek. Amacı ise başta çocuklara turizm ve kültür bilincinin anlatılması olarak belirlendi. Okullaşma oranı düşük ve erken çocukluk çağ nüfusu yüksek olan bölgelerdeki çocuklar, dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve bunların 4 ile 6 yaş arasındaki normal gelişim gösteren çocuklarıyla görme engelli çocuklar, modelin hedef kitlesini oluşturacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Müdürü Ediz, "Proje ortaklarımızdan olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre İzmir genelinde okul öncesi eğitim gören, 47 okulda toplam 7 bin 322 öğrenci bulunmaktadır. Bu proje, doğrudan müze eğitimi alacak okul öncesi çağdaki 650 çocuk ile proje çıktılarının ulaştırılacağı yaklaşık 4 bin çocuğu kapsamaktadır. Bu çocuklardan 300 kadarı ise görme engelli çocuklardan oluşmaktadır. Bunlarla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’a bağlı anaokullarında bulunan çocuklar da çalışmaya katılacaklardır. Başta İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere proje ortakları ve iştirakçilerin katılımıyla dezavantajlı okulların okul öncesi bölümleri belirlenecektir. Bu okullardan belirlenecek 650 çocuğun, müze eğitimine katılımı sağlanacaktır. Müzeye gelemeyen çocuklar içinse çoğaltılacak eğitim malzemeleri, bulundukları okullara ulaştırılacaktır. Proje içinde hazırlanacak eğitim modülüyle çocukların müze eğitimi sürdürülebilecektir. Müze eğitimi alacak görme engelli çocuklar için gerekli izinler alınarak, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde hissederek öğrenmeleri sağlanacaktır.” dedi.

Ayrıca göstergelere uygun müze eğitimi temelli, Milli Eğitim Bakanlığı programına uygun bir etkinlik planı hazırlanacağını belirten Ediz, bunun bütün materyalleriyle bir modül halinde düzenlenerek bütün Türkiye'de uygulanacak bir kitapçık haline getirileceğini, farklı etkinlik planları ve uygulamalarını da kapsayacak şekilde olacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar