İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni süt alım sözleşmesi imzaladı

2006 yılından bu yana önce öğrencilere sonra da 0-5 yaş grubu çocuklara süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda süt üreticisine nefes aldıran sözleşmeli alımlara bu yıl da devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni süt alım sözleşmesi imzaladı

2006 yılından bu yana önce öğrencilere sonra da 0-5 yaş grubu çocuklara süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda süt üreticisine nefes aldıran sözleşmeli alımlara bu yıl da devam ediyor. Türkiye’ye örnek olan bir uygulama başlatarak alımlarını kooperatif kanalıyla yapan belediyesi, Tire Süt Kooperatifi ile yeni bir sözleşme imzaladı. Buna göre 2014 yılı için "Süt Kuzusu" projesi kapsamında haziran ayına kadar 6 milyon 240 bin litrelik süt alınacak ve karşılığında 17 milyon 250 bin lira ödenecek.

Sözleşmenin imza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllardır Türk üreticisinin mağdur edildiğini söyleyerek, “Sahip olduğumuz imkanlarla İzmir’i tarım ve hayvancılıkta ihracatın merkezi yapabiliriz ama hepinizin bildiği gibi emeklenmeden yürünmüyor, yürünmeden koşulmuyor. 10 yıldır çiçekçiliği, fidancılığı ve süt üreticilerini destekliyoruz. Arazi yollarını asfaltlıyor, arıtma, dere ıslahı yapıyoruz. Bugün Türkiye’de bir belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi köylüsüyle, kırsalıyla, tarımcısıyla, hayvancısıyla barıştı. Kol kola girerek güven bağı kurdu. Şimdi koşma zamanı. Şimdi koşabiliriz. Kooperatiflerimizi bir üst yapıda bileştirerek profesyonel ihracatçılarla ihracatımızı artırabiliriz. Uzun ince bir yoldur ama başlamak, işin yarısıdır. Buna inanmak da diğer yarısıdır.” dedi. Süt Kuzusu projesiyle 117 bin çocuğun evine her hafta 2 litre süt dağıtıldığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Çiftçi kazandı mı? Kooperatif güçlendi mi? Beslenme sıkıntısı çeken dar gelirli ailenin çocuğu, sağlıklı beslenmeye kavuştu mu? 'Bir koyundan bir post çıkar' diye bir laf vardır. Böyle projeler yaparsanız, bir koyundan beş post çıkar.” şeklinde konuştu.

Ardından Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in katılımıyla süt alım sözleşmesi imzalandı. Üretici Zeynep Yenigün ve 10 yaşındaki Elif Sude Öztürk, Kocaoğlu’na süt kuzusu hediye etti. CİHAN

Yorumlar