İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz'dan kaşar peyniri ve lor alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticinin desteklenmesi amacıyla Kiraz ilçesinin İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile kaşar peyniri ve lor alımına ilişkin ön alım protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz'dan kaşar peyniri ve lor alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticinin desteklenmesi amacıyla Kiraz ilçesinin İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile kaşar peyniri ve lor alımına ilişkin ön alım protokolü imzaladı. İmza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “30 Mart’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dokuz tane ilçe bağlandı. Bunlardan Kiraz, Kınık, Ödemiş ve Karaburun'un, kalkınmaya en ihtiyaçlı ilçeler olduğunu belirledik. Bu ilçelerimizi de diğer ilçelerimizin düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gereken her türlü işbirliğini yapma konusunda belediye başkanlarımız, yerel yöneticilerimiz, muhtarlarımız ve kooperatiflerle birlikte yürümek istiyoruz.” dedi. Belediyenin kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere İğdeli Kooperatifi’nden temsili olarak uzun süredir süt ürünleri aldıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, bu kez çıtayı yükselttiklerini ve dar gelirli ailelere verilen yardım paketlerinin içine bu ürünleri koyarak, miktarı ve desteği arttıracaklarını kaydetti.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ise, “İlçemizi, Büyükşehir Belediyesi’yle elbirliğiyle kalkındırmak istiyoruz. İzmir’e kadar uzanan büyük bir gelişime açık olacağız. Kooperatifçilik adına elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyorum.” şeklinde konuştu. Kooperatif Başkanı Süleyman Top da, “Aziz Başkan’ın, Tire’nin sütüne yaptığı gibi bizim de sütümüzü, peynirimizi, Kiraz’ı marka haline getireceğine inanıyoruz.” dedi.

Protokol kapsamında 2014 yılı içinde kooperatiften 50 ton kaşar peyniri ve 1,5 ton lor alınacak. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, tamamen sütten yapılan ürünler için kooperatife toplam 730 bin lira ödenecek. Büyükşehir Belediyesi, kooperatife bugüne kadar yaklaşık 4 milyon lira ödeme yaptı. CİHAN

Yorumlar