İzmir Büyükşehir Belediyesi dokuz dereyi ıslah edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Ürkmez’de dört, Aliağa Çaltı, Kızan ve Çakmaklı ile Karabağlar Çamlık ve Urla Sivrice’deki derelerde toplam 6,5 kilometrelik ıslah çalışması başlatıyor....

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi dokuz dereyi ıslah edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Ürkmez’de dört, Aliağa Çaltı, Kızan ve Çakmaklı ile Karabağlar Çamlık ve Urla Sivrice’deki derelerde toplam 6,5 kilometrelik ıslah çalışması başlatıyor. Proje doğrultusunda Seferihisar, Aliağa, Karabağlar ve Urla’da kış aylarında taşkınlara sebep olan dereler güvenli hale getirilecek.

Islah programında, Ürkmez’deki dört dere de yer alıyor. Yağışlarda sıkıntılara sebep olan bu dereler, bahçeler arasından geçerek merkezde son buluyor. Toplam 4 kilometrelik ıslah kapsamında, derelerin merkezden geçen kısmında betonarme kanal üzerine ızgara döşenecek. Bahçelerden geçen bölümlerinde ise dere duvarları yükseltilerek korkuluk takılacak. Ürkmez dereleri için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan İZSU, sürecin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacak. İmalatlar da 10 ay sürecek.

Çaltılı köyünde yer alan Çaltı Deresi ve yan kolu Kızan Deresi de ıslah edilecek. Yağışlarda taşkınların yaşandığı bu derelerin tabanı betonlanacak, duvarları yükseltilerek korkuluk takılacak. Toplam 875 metrelik ıslah çalışmaları için ihaleye çıkan İZSU, sürecin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacak. Dere ıslahı, beş ayda tamamlanacak.

Karabağlar’ın merkezinden geçen Çamlık Deresi’nde, 233 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapacak. Bu kapsamda 50 metrelik kanal hattı da dere dışına alınacak. Dere kenarına korkuluk takılacak. Mayıs ayında ihaleye çıkacak imalat çalışmaları dört ay sürecek.

Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nden geçen Sivrice Deresi ve yan kolları da ıslah edilecek. Toplam 601 metrelik çalışma kapsamında 613 metre yağmur suyu kanalı, 387 metre kanal hattı döşenecek.

Ayrıca Urla’nın Kalabak köyü 3275, 3278, 3281 ve 3285 sokaklara 510 metre ızgaralı yağmur suyu döşenerek, yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek. Aliağa Çakmaklı köyündeki Papazkuyusu Deresi’nde de 876 metrelik ıslah çalışması yapılacak. İZSU, bu iş kapsamında ayrıca 510 metre yağmur suyu kanalı döşeyecek. CİHAN

Yorumlar