İzmir Barosu Serpil Özfındık cinayetiyle ilgili suç duyusunda bulunacak

İzmir Barosu, boşandığı eşi tarafından koruma süresinin bittiği gün öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'la ilgili olarak, görevini yapmayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Barosu Serpil Özfındık cinayetiyle ilgili suç duyusunda bulunacak

İzmir Barosu, boşandığı eşi tarafından koruma süresinin bittiği gün öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'la ilgili olarak, görevini yapmayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli, bir çocuk annesi Erfındık'ın ölümünde ihmaller zinciri olduğunu iddia eden İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi üyeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde basın açıklaması yaptı.

Kadının bir insan olduğu, evrak olarak görülmemesi gerektiği konusunda defalarca uyarıda bulunup haykırdıklarını ifade eden Merkez Koordinatörü Ayşegül Altınbaş, “Anayasa, kanunlar, uluslararası sözleşmeler, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti dedik. Kadınlar öldürülüyor, şiddet görüyor dedik. Şimdi devlete göre bir kâğıt, bir işyükü, bir dosya azaldı.” şeklinde konuştu. Mutlu olmak isteyen, 38 yaşında, üniversite mezunu, öğretim görevlisi, 1,5 yaşında bir çocuk annesi olan Serpil Erfındık'ın, boşandığı eşi tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Altınbaş, “Erfındık daha önce kolluğa durumu anlattı, savcılığa durumunu anlattı, aile mahkemesine durumu anlattı. Aile mahkemesi önce üç aylık, sonra bir aylık koruma kararı verdi, tehditler yine sona ermedi. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne başvuran Serpil Erfındık'ın gerekli dilekçeleri düzenlendi ve cumhuriyet savcılığına gönderildi.” dedi. Ailesinin beyanına göre Erfındık'ın, "Sen yine niye geldin? Bir de öğretim görevlisi olacaksın. Çan çan çan, ne bu çene? Ben zaten ameliyat olacağım, rapor yazmam lazım. Sizinle mi uğraşacağız?' denerek odadan kovulduğunu iddia eden Altınbaş, bir aylık koruma kararının son günü evinde, şikayetçi olduğu eski eşi tarafından öldürüldüğünü ve henüz failin yakalanamadığını söyledi.

Av. Altınbaş, "Şiddete uğrayan, uğrama ihtimali olan, öldürmeyle tehdit edilen kadınları bir evrak olarak gören hakim, savcı ve kolluk görevlilerinden, mağdurları dinlemeye zahmet etmeyerek odasından kovan aile mahkemesi ve cumhuriyet savcılarından, İstanbul ve Ankara'da kadına yönelik şiddet vakaları için özel savcılıklar varken talep edilmesine rağmen İzmir'de özel savcılık kurmayan Adalet Bakanlığı'ndan, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgilenirmiş gibi yapan, şiddet önleme ve izleme birimlerine yeterli kadroyu dahi istihdam etmeyen, adı olan fakat kendisi olmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, kararları işyükü olarak görüp infazını takip etmeyen İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, mağdur kadınlara avukat yardımı yapılmasına müsaade etmeyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nu değiştirmeyen TBMM'den, Serpil Erfındık'ı öldüren V.A.'dan, Erfındık'ı odasından kovan cumhuriyet savcısından ve koruma kararını lâyıkıyla infaz etmeyen kolluk görevlilerden şikayetçiyiz. İsmini sıraladığım her kişi ve kurum, bu cinayetten sorumludur." diye konuştu.

Acılarının çok büyük olduğunu dile getiren Ayşegül Altınbaş, bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Sorumlular yargılanıp cezalandırılana kadar işin peşini bırakmayacaklarını söyleyerek açıklamasını bitirdi. Çoğunluğu kadın olan avukatlar, kadın cinayetlerini alkışlarla protesto etti. CİHAN

Yorumlar