İzmir Adliyesi'nde medya iletişim bürosu açıldı

"Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, İzmir Adliyesi'nde medya iletişim bürosu açıldı. Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın sorumluluğunda yürütülen, medyayla adalet kurumları...

Google Haberlere Abone ol
İzmir Adliyesi'nde medya iletişim bürosu açıldı

"Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, İzmir Adliyesi'nde medya iletişim bürosu açıldı. Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın sorumluluğunda yürütülen, medyayla adalet kurumları arasındaki ilişkiyi kurumsal hale getirerek toplumun güvenini hedefleyen proje, Avrupa Birliği eşleştirme projesi olarak yürütülüyor. Basın sözcülüğü müessesesi sayesinde yargının medyayla güven bağını güçlendirerek, bilgi akışının kontrollü ve güvenilir olmasını sağlaması amaçlanıyor.

Bayraklı Adliye Sarayı'nda yapılan törene İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Adli Yargı Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı İbrahim Demirtaş ve Başka Yardımcısı Birol Terlemez, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi Basın Sözcüsü Brigitte Koppenhöfer, emekli Bonn Başsavcısı Bernd König ile hakim ve savcılar katıldı. Törende konuşan Başsavcı Doğru, adli olayların kamuoyunun ilgisini çektiğini ve yakından takip edildiğini, olay anından itibaren soruşturma ve dava süreci hakkında kamuoyunun bilgi ihtiyacının ortaya çıktığını, kaynaktan bilgi akışını ise medyanın sağladığını söyledi. Emekli Başsavcısı König ise yargı ile basın arasındaki ilişkinin hassas olduğunu, her iki tarafın çıkarlarının korunması doğrultusunda geliştirilmesi ve kamuoyunun davalar konusunda ölçülü olarak bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Basın Sözcüsü Koppenhöffer de Almanya'da geçerli basın kanunlarına göre hem idarelerin hem de savcılıkların, medya kuruluşlarına toplumu bilgilendirme kapsamında bilgi vermekle yükümlü olduğunu dile getirdi.

Kurdele keserek İzmir Adliyesi Medya İletişim Bürosu'nu açan heyet, daha sonra basın odasını gezdi. CİHAN

Yorumlar