İTO Vakfı’nda Demirtaş yeniden başkan

İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın olağan genel kurulunda seçimlere tek listeyle giren Ekrem Demirtaş ve yönetimi tekrar seçildi.

Google Haberlere Abone ol
İTO Vakfı’nda Demirtaş yeniden başkan

İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın olağan genel kurulunda seçimlere tek listeyle giren Ekrem Demirtaş ve yönetimi tekrar seçildi. Demirtaş, önümüzdeki dönemde eğitim ve sağlıkta yeni projeler için artan bir tempoda çalışacaklarını söyledi.

Vakfın olağan genel kurulu, İTO meclis salonunda yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verirken vakfın kurucusu olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)’nin bu yıl 13. yıldönümünü kutladığını hatırlattı. Vakıf bünyesinde faaliyet gösteren, İzmir ve Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olan İEÜ’nün her yıl büyüdüğünü dile getirerek, “Gençlerimize burada girişimcilik kültürünü aşılamaya çalışıyoruz. Yenilikçilik ve girişimcilik kültürü açısından Türk üniversiteleri arasında beşinci olduk. TÜSİAD tarafından en fazla girişimci proje üreten üniversite seçildik. Dünya üniversitesi olma hedefi yolunda hızla ilerliyoruz.” dedi. Vakıf olarak yetenekli ve başarılı fakat maddi imkanlardan yoksun gençlere, eğitim ve öğretimlerini desteklemek için burs verdiklerini kaydeden Ekrem Demirtaş, “Bu sene maddi imkânsızlık yüzünden neredeyse okulu bırakma durumunda olan İEÜ öğrencileriyle farklı eğitim kurumlarındaki maddi imkânsızlık içindeki öğrencilere, vakfımız tarafından toplam 471 bin 930 lira destek sağlandı.” şeklinde konuştu. Vakfın İTO ve İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle hem iş dünyası hem de oda üyeleri için çok geniş yelpazede eğitimler düzenlediğini belirten Demirtaş, 2013 yılında bunlardan bin 234 kişinin faydalandığını aktardı. CİHAN

Yorumlar