İtfaiyeciler meslektaşlarının bebeği için seferber oldu

Manisa’nın Kula ilçesi itfaiyesinde görevli Yalçın İnal ile eşi Pınar İnal’ın, osteopetroz (kemik sertleşmesi) olan ve çok kısa sürede kemik iliği nakli gereken 3,5 aylık oğulları Berk için meslektaşları seferber oldu.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiyeciler meslektaşlarının bebeği için seferber oldu

Manisa’nın Kula ilçesi itfaiyesinde görevli Yalçın İnal ile eşi Pınar İnal’ın, osteopetroz (kemik sertleşmesi) olan ve çok kısa sürede kemik iliği nakli gereken 3,5 aylık oğulları Berk için meslektaşları seferber oldu. Yaklaşık 200 itfaiyeci, uygun iliğin bulunması için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kan verdi.

Berk’in sağlığına kavuşması için kendisine destek olan meslektaşlarına teşekkür eden Yalçın İnal, görev yaptığı Kula’da oğlu için başlatılan kampanyada 980 kişiden donör olarak kan toplandığını söyledi. Kanların Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’ne gönderildiğini belirterek, “İnsanlar kan veriyor ancak kanların çalışılamadığı söyleniyor. Nedeni ise bütçe olmaması. Bir kişinin verdiği kanın tetkikleri için 300-350 TL masraf gerekiyormuş. Verilen bir kanın benim çocuğuma da başka bir çocuğa da faydası olacak. Bu bizim çok büyük bir eksiğimiz. Buradan Allah rızası için yardım talep ediyorum.” dedi. Gönderilen kanların bir an önce işlenmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan yardım isteyen İnal, “Uygun ilik Türkiye taramasından çıkmadı, yurtdışında görüldüğü söyleniyor ama bunun SGK engeline takılacağı, 1-1,5 ay araştırmaya gireceğinden bahsediyorlar. Çocuğumun hastalığı önce gözlerini etkileyecek. Şu anda gözleri kızarmaya başladı. Eğer 12 ayın sonuna kadar olmazsa gözlerini kaybedecek, daha sonra yürümesini engelleyecek. Bizim bir an önce nakil olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. Bebeğinin enfeksiyon kapmaması için İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde yattığı, ilik nakli olmasına yakın Ege Üniversitesi’ne sevk edileceği bilgisini veren baba İnal, bir tedavi yönteminin de kardeşinin donör olması olduğunu ancak tek çocukları bulunduğunu belirterek, “Bizim o kadar bekleme şansımız yok. O nedenle bir an önce iliğin bulunması gerekiyor.” dedi.

'GÜN, İTFAİYECİ AİLESİNE UMUT OLMA GÜNÜDÜR'

Her türlü doğal afette halkın yanında olan itfaiyeciler de zor gününde meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Hayata gözlerini açtığında kendini amansız bir hastalığın pençesinde bulunan Berk bebeği kaderine terketmemek için Ege Üniversitesi’nde biraraya geldiklerini söyleyen İzmir İtfaiyesi çalışanı Fatih Yücesoy, “Bir anne ve babanın yaşayabileceği en büyük acı ve çaresizlik, bugünlerde meslektaşımızın başına gelmiştir. Öpüp koklamaya doyamadıkları bebekleri, bugünlerde yaşam mücadelesi vermektedir. Şimdi onlar bir ümitle gelecek hayırlı haberi beklemektedir.” diye konuştu. Günün, her türlü doğal afette halkın, Türk milletinin umudu olan itfaiyeci ailesine umut olma günü olduğunu vurgulayarak, “İzmir İtfaiyesi olarak başlattığımız bu umut ışığının çoğalarak büyümesi ve nihayetinde bu ışığın Berk bebeğin dünyasını aydınlatması tek temennimiz. Ege Üniversitesi’ne yapılacak olan her bağış, Berk bebek için bir umut, bir ışık olacaktır. Duyarlı tüm yurttaşlarımızı, bu umut zincirinde bir halka olmaya davet ediyoruz.” diye çağrıda bulundu.

İtfaiyeciler, "Berk bebek için umut olmaya" şeklinde slogan atarak balonlar uçurdu. Daha sonra uygun iliğin bulunması için kan verdiler. CİHAN

Yorumlar