İşyerinin çatısına kurduğu su fıskiye sistemi ile işçilerini serinletiyor

Balıkesir'in Manyas ilçesinde tarım makineleri tamir ve imalatı yapan Kamil Özüak, atölyenin çatısına kurduğu su fsıkiyesi tabancası sistemi ile işçilerini serinletiyor. Manyaslı Özüak kardeşler, baba mesleği olan tarım aletleri tamir...

Google Haberlere Abone ol
İşyerinin çatısına kurduğu su fıskiye sistemi ile işçilerini serinletiyor

Balıkesir'in Manyas ilçesinde tarım makineleri tamir ve imalatı yapan Kamil Özüak, atölyenin çatısına kurduğu su fsıkiyesi tabancası sistemi ile işçilerini serinletiyor.

Manyaslı Özüak kardeşler, baba mesleği olan tarım aletleri tamir ve üretimi işletmesinde çalışan işçileri serinletmek amacıyla üç yıl önce atölyenin çatısına tarım alanlarında kullanılan ve tarla sulamaya yarayan su tabancası sistemi kurdu. Atölyelerinin bahçesinde bulunan su kuyusundan aldıkları suyu su tabancası ile çatıya püskürten işletmeciler bu sayede dışarıda hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olmasına rağmen atölye içerisindeki sıcaklığın 20 derece civarında olduğunu belirttiler.

İşletme sahiplerinden Kamil Özüak, yaklaşık 3 yıldır yaptıkları bu uygulama sayesinde iş veriminin arttığını belirterek, "Atölyemizin bahçesinde su kuyusu var. Bizlerde tarım aletleri imalatı ve tamircisi olarak bu ekipmanlara yabancı değiliz. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle işçilerimizi rahatlatmak adına böyle bir şey düşündük. Çatımız saç olduğu için bütün sıcaklığı içeriye alıyordu. Amacımız daha rahat bir ortamda işçilerimizi çalıştırmaktı" dedi.

Su kuyusundan alınan suyun ziyan edilmediğini söyleyen işletme sahibi Özüak, "Çatıda kullandığımız suyu toplayarak borular vasıtasıyla bahçe sulamasında kullanıyoruz. Arkada bir hobi bahçemiz var. Bu suyu hem biz, hem de bahçesi olan vatandaşlarımız sulama amacıyla kullanıyor. Yani önce biz serinliyoruz, sonrasında suyu bahçede kullanıyoruz. Çatıyı ıslatmaya başladığımızdan beri de çevrede su bulamayan kuşlar buraya gelmeye başladı. Ramazan ayında çalışan işçilerimiz de daha rahat oruç tutmaya başladılar" dedi.

Sıcak havalarda çatının yağmurlama sistemiyle ıslatılarak sıcaklığın düşmesiyle atölye içerisinde serin bir hava oluşuyor. Bu sayede işçiler, serin bir ortamda çalışıyor. Bu yöntemden hem patron hem de işçi memnun, serin ortamda çalışmak daha iyi olduğunu söyleyen çalışanlar, "Atölye içerisinde yaklaşık 30 derecelik bir sıcaklık olurdu. Bu uygulama ile içerideki sıcaklık 20 derece civarında oluyor. Eskiden sıcak olduğu dönemlerde rahat çalışamazdık. Bu uygulama iş verimini de arttırdı. Şimdi çok rahat çalışıyoruz" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar