İstiklal’deki polis müdahalesinde çok sayıda kişi yaralandı

Taksim Gezi Parkı eylemi için İstiklal Caddesi’nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. TOMA ve gazlı müdahalede bazı dükkanların kırılan camları vatandaşları yaraladı. Gazın etkisiyle bayılanlar ve cam kesikleriyle yaralananlara vatandaşlar...

Google Haberlere Abone ol
İstiklal’deki polis müdahalesinde çok sayıda kişi yaralandı

Taksim Gezi Parkı eylemi için İstiklal Caddesi’nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. TOMA ve gazlı müdahalede bazı dükkanların kırılan camları vatandaşları yaraladı. Gazın etkisiyle bayılanlar ve cam kesikleriyle yaralananlara vatandaşlar müdahale etti.

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü için toplanan eylemciler İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Konsolosluğu önüne kadar ilerledi. Burada Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile hazır bulunan Çevik Kuvvet ekiplerine eylemcilerin pet şişe atmasıyla birlikte müdahale başladı. TOMA’yla Galatasaray Meydanı’na yaşanan kovalamacayla birlikte gazlı müdahale oldu. Bu sırada bazı dükkanların camları kırıldı. Cam kırıklarının üstlerine düşmesiyle bir çok vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Gazın etkisiyle baygınlık geçirenlere vatandaşlar yardımcı oldu. Galatasaray Meydanı’ndan ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında gerginlik devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar