İstihdam merkezi işsizliği önleyecek

Polatlı Belediyesi bünyesinde oluşturulan istihdam merkezi ile işsizliğin önüne geçilmesi planlanıyor. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın göreve gelmesi ile oluşturulan birim, yüzün üzerinde işsizi iş sahibi yaptı. Başkan Yıldızkaya,...

Google Haberlere Abone ol
İstihdam merkezi işsizliği önleyecek

Polatlı Belediyesi bünyesinde oluşturulan istihdam merkezi ile işsizliğin önüne geçilmesi planlanıyor. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın göreve gelmesi ile oluşturulan birim, yüzün üzerinde işsizi iş sahibi yaptı.

Başkan Yıldızkaya, istihdam merkezi ile 2 ay gibi kısa sürede 147 kişiyi iş sahibi yaptıklarını söyledi. Yıldızkaya, “Elemanlarımızın OSB’lerdeki çalışmaları sonucu 235 işçiye ihtiyaç var. Organize sanayideki çeşitli iş yerlerinde makineci, CNC, kaynakçı, endüstriyel kalıpçı, forkliftçi, güvenlik ve vasıfsız elemanlara ihtiyaç var. Gerçekten çalışmak niyetinde olan hemşehrilerimiz istihdam merkezine geldikleri takdirde, vasıflarına uygun işlere gönderilecekler. Yeter ki hemşehrilerimiz çalışmak istesinler.” dedi.

Merkezin, iş ve işçiyi bulup istihdama katkı amacıyla kurulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “İlçemizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla faaliyete devam eden ‘istihdam merkezi’ işsizliği azaltamaya yönelik önemli bir görev görüyor. İş ve işçiyi buluşturup istihdama katkı amacıyla açtığımız merkezde, personelimiz vatandaşlardan gelen başvuruları kayda alarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçiyor. Buralarda başvuruların istihdamı amacıyla verileri paylaşan büromuz, hizmete başladığı günden bu yana yüzlerce vatandaşımıza iş imkânı oluşturdu.” diye konuştu. Yıldızkaya, ayrıca, istihdam bürosunun OSB’deki firmaların yüzde 10’unu ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar