İstihbarat Şube eski Müdürü Uçak tutuklandı

Daha önce serbest kalan Emniyet İstihbarat Şube eski Müdürü Hurşit Uçak tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
İstihbarat Şube eski Müdürü Uçak tutuklandı

Erzurum'daki 'Yasa dışı dinleme' operasyonunda gözaltına alındıktan sonra özgür bırakılan Emniyet İstihbarat Şube eski Müdürü Hurşit Uçak, mahkemenin tutuklama kararı üstüne Denizli'de yakalanarak getirildiği Erzurum'da cezaevine konuldu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010- 2013 yılları içinde vazife yapan, aralarında zamanın İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak'ın da olduğu 21 polis meselesinde 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında muamele başlatıldı. Kahramanmaraş'ta görevli Emniyet Şube Müdürü Hurşit Uçak ile müşterek Düzce, İstanbul, Ankara, Bolu'da çalışan emniyet amirleri Yücel Bilgiç, Serdar Doğan, Arslan Kartal ve Soysal Aktürk geçtiğimiz sene 29 Aralık'ta eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak Erzurum'a getirildi. Hurşit Uçak ile emniyet amirleri 'haberleşmenin gizliliğini ihlal, şahsi verilerin kaydedilmesi, halk görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve organ olma' suçlarından tutuklama isteğiyle mahkemeye sevk edildi. Müdür ve amirler kanıt yetersizliğinden ötürü özgür bırakıldı. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile hazırlanmakta olan iddianamede Hurşit Uçak ve beraberindeki polislerin 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istendi. Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek, Hurşit Uçak meselesinde tutuklanması kararı verdi. Hurşit Uçak görevinden istifa ederek Denizli'den MHP mebus namzet adayı olmaya hazırlanırken, meslektaşları vasıtası ile yakalandı. Bugün sabah uçakla Denizli'den Erzurum'a getirilen Hurşit Uçak, çıkarıldığı mahkemede tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Uçak, tutuklanarak H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar