'İstihbarat müdürünün ifadeye çağrılması için izin gerekmiyor'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadeye çağrılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ın ifadeye çağrılması için izin istenmesine gerek olmadığı be.

Google Haberlere Abone ol
'İstihbarat müdürünün ifadeye çağrılması için izin gerekmiyor'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadeye çağrılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ın ifadeye çağrılması için izin istenmesine gerek olmadığı belirtildi. Arıbaş’a yüklenen suçun görev suçu olmadığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında Arıbaş'ın ifadeye çağrılmış ancak yeni Emniyet Müdürü Selami Altınok, suçlamayı tam olarak anlayamadıklarını ve bu talebin mevzuata aykırı olduğunu belirtmişti. Şube müdürünün ifadeye çağrılması için İstanbul Valiliği'nden izin alınması gerektiği yönündeki iddialar üzerine böyle bir izin gerekmediği belirtildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görev suçlarında polislerin soruşturulması için izin isteniyor. Ancak Arıbaş'a yöneltilen suçlama 'gizli yürütülen soruşturmayı öğrenmeye çalışarak şüphelileri bilgilendirmek' yani soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek. Bu suçun görev suçu tanımına girmediği, bu nedenle de Arıbaş'ın soruşturulmasında izin alınmaya gerek olmadığı ifade edildi.

Bu arada ifadeye çağrılan Arıbaş’ın henüz adliyeye gelmediği belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Rıza Sarraf, hakkında bir soruşturma olup olmadığını Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’e sorduğu ileri sürülmüştü. Bu kapsamda Muammer Güler’in de İstihbarat Şube Müdürü Arıbaş’a talimat vererek araştırma yaptırdığı iddia edilmişti. CİHAN

Yorumlar