İstifa eden Bingöl Emniyet Müdürü izne ayrıldı

Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, istifa etti. Dilekçesini valiliğe veren Taştekin, yıllık izne ayrıldı. Görevden ayrılma gerekçesi hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Taştekin’le ilgili kararı İçişleri Bakanlığı verecek....

Google Haberlere Abone ol
İstifa eden Bingöl Emniyet Müdürü izne ayrıldı

Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, istifa etti. Dilekçesini valiliğe veren Taştekin, yıllık izne ayrıldı. Görevden ayrılma gerekçesi hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Taştekin’le ilgili kararı İçişleri Bakanlığı verecek. Taştekin’in istifa dilekçesi, bakanlığa gönderildi.

‘Ezber Bozan Polislik, '(Türkiye CSI'ı Olarak Tanınan Bir Polisin Sıradışı Notları’ isimli kitabın yazarı olan Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Konya'da görev yaptığı dönemde faili meçhul cinayetleri çözerek sesini duyurmuştu. Konya Crime Scene Investigation (CSI) Olay Yeri İnceleme birimini kuran Taştekin, bölgede çözülmedik cinayet bırakmamıştı. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı’na atanan Taştekin, faili meçhul cinayetlerin çözülmesine önemli katkılar sağladı. Kayseri'de bayramda şeker toplamak için evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 3 çocuğun öldürülmesi olayı, Taştekin'in kurduğu özel ekip tarafından aydınlatılmıştı. Özel ekip tarafından olaydan 18 ay sonra, çocukların öldürülüp gömüldüğü ortaya çıkarılmıştı.

Bir dönem Uluslararası Polis Birliği’nde (International Police Association, IPA) genel başkan yardımcılığı da yapan Taştekin, çalışmalarından dolayı farklı tarihlerde 19 ayrı takdirnameye layık görülmüştü. Ercan Taştekin, 2012 yılı eylül ayında Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.

CİHAN

Yorumlar