İşten atılan işçilerden protesto

Saray Muhallebicisi’nde, çalışma saatleri ve izin günlerinin düzenlenmesini istedikleri için işten atıldıklarını söyleyen 14 işçi eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İşten atılan işçilerden protesto

Saray Muhallebicisi’nde, çalışma saatleri ve izin günlerinin düzenlenmesini istedikleri için işten atıldıklarını söyleyen 14 işçi eylem yaptı. İşçiler, “Arkadaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın aile şirketi olan Saray Muhallebicisi’nden sorgusuz sualsiz atıldı. Hiçbir yasal hakları karşılanmadan bir gecede kapının önüne konulan 14 arkadaşımız sadece aileleriyle birlikte açlıkla değil, aynı zamanda çeşitli psikolojik baskı yöntemleri ile de terbiye edilmeye çalışıldı.” dedi.

Saray Muhallebicisi’nden işten çıkarılan 14 işçi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı Devrimci Turizm İş Sendikası üyesi bir grupla, İstiklal Caddesi’nde bulunan Saray Muhallebicisi önünde toplandı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da işçilere destek verdi. “Hak yiyenin muhallebisi yenmez, işten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankart taşıyan işçiler, “Saray işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın” şeklinde sloganlar attı.

İşçiler adına basın açıklaması okuyan Adem Çelik, işçilerin 13-14 saati bulan çalışma saatleri ve izin günlerinin düzenlenmesi, mesai ücreti verilmesi, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerinin arttırılması talepleri nedeniyle işten çıkartıldıklarını söyledi. Çelik, “Aralarında 17 yıllık çalışanlarında bulunduğu 14 arkadaşımız, sadece haklarını talep ettiği için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın aile şirketi olan Saray Muhallebicisi’nden sorgusuz sualsiz atıldı. Hiçbir yasal hakları karşılanmadan bir gecede kapının önüne konulan 14 arkadaşımız sadece aileleriyle birlikte açlıkla değil, aynı zamanda çeşitli psikolojik baskı yöntemleri ile de terbiye edilmeye çalışıldı.” ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar