İstanbul’dan Kars’a 'Sarıkamış Şehitleri' için pedal çevirdiler

Sarıkamış Şehitlerini anmak üzere 22-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Atilla Bisiklet Kulübü tarafından 'İstanbul’dan Allah-u Ekber Dağlarına' bin 476 kilometrelik '3.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’dan Kars’a 'Sarıkamış Şehitleri' için pedal çevirdiler

Sarıkamış Şehitlerini anmak üzere 22-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Atilla Bisiklet Kulübü tarafından 'İstanbul’dan Allah-u Ekber Dağlarına' bin 476 kilometrelik '3. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' Kars’a ulaştı.

İstanbul, Bolu, Kastamonu, Samsun, Giresun, Artvin üzerinden Kars’a gelen Atilla Bisiklet Kulübü Başkanı Atilla Atay ve 13 sporcu, eksi 15 derecelik soğukta Kars’a geldi. Susuz istikametinden Kars’a ulaşan ekip, Kars tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dinlenmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kars Eğitim Merkezi’ne geçti.

Şehrin dondurucu soğuğunda Kars’a ulaştıklarında, ilk sözleri 'Yaptığımız işle gurur duyuyoruz' olan bisikletçiler, soğuktan konuşmakta bile zorluk çekti. Bisikletten iner inmez bacaklarını ovuşturup nefesleriyle ellerini ısıtmaya çalışan sporcular, Kars’a gelmeden önce de önlem olarak eldiven, bere gibi giyeceklerle kendilerini muhafaza altına aldıklarını söylediler. Bisikletçiler, "Bizim buraya geliş amacımız 90 bin şehidi anmak, onları bir nebze de olsun anlamak. Bu konuda farkındalık yaratabilmek adına bisikletlerle buraya kadar yol aldığımızı gururla anlatacağız. Normalde ayakkabımızın üzerinde bir adet termal kılıf, bacağımızda tayt, içimizde de bir adet normal termal kıyafeti forma ve formanın üzerinde de rüzgarı kesmesi için basit bir yağmurluk var.” şeklinde alınan soğuktan korunma önlemlerini anlattı.

CİHAN

Yorumlar