İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'nda Canlı Bomba Alarmı

Polise, ABD İstanbul Başkonsolosluk binası yakınında üzerinde patlayıcı olduğunu söyleyen şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'nda Canlı Bomba Alarmı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde, üstünde bomba olduğunu iddia eden bir şahıs hareketli anlar yaşanmasına sebep oldu.

İkna edildikten sonra gözaltına tahsil edilen zanlının üstünden patlayıcı madde çıkmadığı öğrenilirken, hadise yerindeki zanlı bir araçta da arama yapılıyor.

POLİSLER ALARMA GEÇTİ

İddiaya göre, konsolosluk binası önüne gelen ve üstünde patlayıcı madde bulunduğu öne sürülen bir şahıs hareketli anlar yaşanmasına sebep oldu. Olay üstüne konsolosluk çevresindeki polisler alarma geçti.

ÖZEL HAREKATÇILAR OLAY YERİNE KOŞTU

Konsolosluk önündeki yol trafiğe kapatılarak, müzakereci bir deneyimli polis çağrıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi saha polis, hadise yerine kimseyi yaklaştırmadı. Konsolosluk önüne hususi harekatçılar da sevk edildi.

PATLAYICI MADDE ÇIKMADI

Olay yerine gelen müzakereci polis, zanlı şahısla konuşarak ikna etti. Şüpheli daha sonra üstü arandıktan sonra gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Emniyete götürülen zanlının üstünden patlayıcı madde çıkmadığı öğrenildi.

'ÇEVREYİ BOŞALTIN'

Olay esnasında ABD Konsolosluğu'ndan 'çevreyi boşaltın' biçiminde anonslar yapıldığı duyuldu. Zanlıya ilişkin bulunduğu sanılan zanlı bir araçta da arama başlatıldı. Olay yerine gelen bomba uzmanları araştırma yaptı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar