İstanbul'da Nevruz törenle kutlandı

İstanbul’da Nevruz Bayramı, Türk dünyası temsilcilerinin de katıldığı törenle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da Nevruz törenle kutlandı

İstanbul’da Nevruz Bayramı, Türk dünyası temsilcilerinin de katıldığı törenle kutlandı. Tören’de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokoldeki diğer isimler, ateşten atlayıp yumurta tokuşturdu.

Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, İstanbul’da özel bir programla kutlandı. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde İBB Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı programına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, diğer kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Türki Cumhuriyetlerden gelen misafirler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Şölen havasındaki Nevruz programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa katılanlar Mehter Takımı’nın konseriyle büyük coşku yaşadı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgil’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından da İstanbul Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Kulübü Derneği ile Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisi yaptı. Dina Nurpeisova Atyrau Akademisi Kazak Ulusal Çalgı Orkestrası da konser verdi.

Gösterilerin ardından Hüseyin Avni Mutlu, beraberindekilerle ilk önce demir dövdü daha sonra da yumurta tokuşturdu. Renk renk boyanmış yumurtaların tokuşturulması esnasında güzel görüntüler ortaya çıktı. Nevruz ateşini de Vali Mutlu ve protokoldeki diğer isimler birlikte yaktı. Hüseyin Avni Mutlu daha sonra yakılan ateşin üzerinden atladı.

Nevruz’un baharın başlangıcı olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Nevruzla birlikte dünyanın yeni bir güne doğduğunu ifade etti. Nevruz’un barış ve kırgınlıkların ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Mutlu, kinin, nefretin ortadan kaldırıldığı barışın gönüllere iyice yerleştiği, herkesin sevgiyle kucaklaştığı, mutluluklara vesile olan bir gün temennisinde bulundu.

Vali Mutlu, Nevruz Bayramı mesajının ardından beraberindekilerle Türk dünyası temsilcileri tarafından kurulan stantları gezdi. Nevruz Bayramı kutlamaları, şölene katılanlara pilav ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi.



CİHAN

Yorumlar