İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek

İstanbul’da etkili olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle gece saatlerinden itibaren sıcaklığın yer yer sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek

İstanbul’da etkili olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle gece saatlerinden itibaren sıcaklığın yer yer sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü belirtildi. Bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri 6 bin tona yakın tuz kullanarak yolların buz tutmasının önüne geçmeye çalıştı.

Özellikle Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde etkili olan yağış buzlanmalara ve buna bağlı olarak kazalara neden oldu. Dün gece saat 22.00’dan sabah saat 07.00’e kadar 9 yaralanmalı, 37 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda sıfırın altına düşen sıcaklıklar nedeniyle tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı. Yer yer görülen buzlanmanın önüne geçmeye çalışan ekipler 3 bin 320 personel ve 933 araç ile 5 bin ton 737 kilogram tuz kullandı. Buza karşı 68 ton do solüsyon kullanan ekipler sabah saatlerine kadar önlemlerini sürdürdü.

Bu arada belediye ekipleri tarafından kimsesiz vatandaşlara yönelik sürdürülen barındırma çalışmalarında ise şu ana kadar 526 vatandaşın misafir edildiği kaydedildi
CİHAN

Yorumlar