İstanbul’da çaldıklarını kargoyla Bitlis’teki sahibine geri gönderdi

Hırsızlar, çaldıkları cüzdanı, parayı aldıktan sonra kargo ücretini ödeyerek içindeki kartlarla birlikte Bitlis Tatvan'daki sahibine geri gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da çaldıklarını kargoyla Bitlis’teki sahibine geri gönderdi

Hırsızlar, çaldıkları cüzdanı, parayı aldıktan sonra kargo ücretini ödeyerek içindeki kartlarla birlikte Bitlis Tatvan'daki sahibine geri gönderdi.

Yaklaşık bir ay önce hastası için İstanbul’a giden Ferhan Çelebi, İstanbul’un en işlek yerlerinden Karaköy’deki bir yer altı çarşısından geçerken, içinde kredi kartları ve nakit parasının bulunduğu cüzdanı hırsızlar tarafından çalındı. Cüzdanını çaldırdığını fark eden Çelebi, ümidini kesip Bitlis’e döndüğünde, olaydan bir hafta sonra hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Çelebi’ye, bir kargo şirketiyle ücreti ödenmiş olarak bir kargo paketi geldi. 2 hafta önce İstanbul’da çaldırdığı cüzdanı ve içindeki kartları, bir kutu içinde, parası alınmış halde, kargo ücreti de hırsızlar tarafından ödenerek kendisine geri gönderilmişti.

Yaşan olay karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Ferhan Çelebi, kendisine ait gazete matbaasında çalışırken aldığı kargo ve kargo içerisinde çıkan eşyaların hem çok sevindirdiğini hem de düşündürdüğünü söyledi. Başına gelen olayın ancak filmlerde olabileceğini dile getiren Çelebi, “İstanbul’da hırsızlara kaptırdığım cüzdanımdan ümidimi keserken, ansızın gelen kargo paketi ve içerisinden çıkan cüzdan ve eşyalarım beni gerçekten çok şaşırttı.” dedi.

Kargonun isimsiz olarak gönderildiğine dikkat çeken Çelebi, “Hırsız büyük ihtimal adresimi de cüzdanımda bulunan kartvizitlerimden buldu. Öyle ki sadece cüzdanda bulunan 400 dolar ve 700 lira nakit parayı almış. Cüzdan içerisindeki kimlik, kredi kartları ve diğer eşyalarıma dokunmamış. Hepsini olduğu gibi bir kutuya koyup kargoyla adresime göndermiş. Hani hırsızlardan çok da beklenen bir davranış değil bu yaptıkları. Ancak şunu söyleyebiliriz; benim hırsızım hem delikanlı hem de mert olan hırsızlarmış. Kendisine bir yandan kırgın olsam da son davranışından ötürü teşekkür ediyorum. Ve buradan da kendisine seslenmek istiyorum. Madem böyle doğru bir yolu seçtin zaten giden paralar gitti. Benden bir abi tavsiyesi bu kötü işi ve alışkanlığı komple bırak.” diye konuştu. Hırsızlara bir de çağrıda bulunan Ferhan Çelebi, tüm hırsızların kendi hırsızını örnek alması gerektiğini sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar