İstanbul'da bir haftada üçüncü kuyumcu soygunu

Ümraniye’de otomobille bir kuyumcu dükkanına gelen kişi ya da kişiler, kepenkleri kırdıktan sonra içeri girdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bir haftada üçüncü kuyumcu soygunu

Ümraniye’de otomobille bir kuyumcu dükkanına gelen kişi ya da kişiler, kepenkleri kırdıktan sonra içeri girdi. Yaklaşık 500 gram altını alan şahıslar kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay, saat 04.30 sıralarında, Acısu Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre, bir otomobille olay yerine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, etrafı kontrol ettikten sonra kuyumcuya yöneldi. Dükkanın kepenklerini kırarak içeri giren şahıslar, yaklaşık 500 gram altını aldıktan sonra otomobilleriyle bölgeden uzaklaştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Dükkanın çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak delil topladı. İş yerindeki güvenlik kameralarını izleyen polisler, kaçan şahıs ya da şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

İSTANBUL'DA SON BİR HAFTADA 3 KUYUMCU SOYGUNU YAŞANDI

İstanbul genelinde son bir hafta içinde kuyumcu soygunlarındaki artış dikkat çekti. Kentin değişik ilçelerinde hemen hemen aynı saatlerde benzer yöntemlerle 3 kuyumcu soygunu meydana geldi. 21 Ocak tarihinde Büyükçekmece'de lüks bir otomobille kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz kişiler, sabah 05.00 sıralarında dükkanın kepenklerini demir levye ile kırarak içeriden yaklaşık 500 gram altın alarak kayıplara karışmıştı.

Bu olaydan iki gün sonra Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanına 04.30 sıralarında yine lüks bir otomobille gelen silahlı 4 kişi, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 kilo altını alarak kaçtı. Bu sabah da Ümraniye Acısu Caddesi üzerindeki son olay gerçekleşti. Polis ekipleri, son bir haftada yaşanan soygunları gerçekleştiren şahısları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Soygunların son zamanlarda aynı saatlerde ve benzer yöntemlerle artarak devam etmesi ise dikkat çekiyor. CİHAN

Yorumlar