İstanbul'da 2013'te yapılan acil çağrıların yüzde 80'i asılsız

İstanbul Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan yeni ambulanslar, hizmete başladı. Tam donanımlı 30 ambulans yapılan törenle Bakırköy 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne teslim edildi.İstanbul Sağlık Müdürlüğü verilerine...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 2013'te yapılan acil çağrıların yüzde 80'i asılsız

İstanbul Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan yeni ambulanslar, hizmete başladı. Tam donanımlı 30 ambulans yapılan törenle Bakırköy 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne teslim edildi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü verilerine göre ise 2013’te 22 milyon 652 bin acil çağrı yapılırken bu çağrıların yüzde 80’i asılsız çıktı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek son teknoloji ile donanımlı 30 ambulans artık hastaların hizmetinde. Ambulansların Bakırköy 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne teslimi sırasında tören düzenlendi. Programda konuşan İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, “Anbulans filomuza kattığımız, yeni teknolojiyle donatılmış bu 30 yeni ambulansla, İstanbul’da hizmet sunan nokta istasyonu sayımızı, çok kısa bir süre zarfında 194’e çıkarmış olacağız." dedi.

112’ye yapılan asılsız çağrılara sitem eden Albayrak, bu çağrıların ekiplerinin olay yerine ulaşmasını ve acil vakalara zamanında müdahale etmelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Albayrak, “Üzülerek ifade edeyim ki böyle acil bir görevi üstlenmiş hat, yüzde 80’ler civarında gereksiz yere aranıyor.” diye konuştu. Albayrak, bu asılsız çağrıların komuta kontrol merkezinde gereksiz iş kaybına neden olduğunu ve acil sunulması gereken hizmetleri yavaşlattığını sözlerine ekledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan yeni ambulans teknisyenlerinden Mesut Tekin ise araçlarının tam donanımlı olduğunu ve her an acil vakalara müdahale için hazır beklediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından 30 yeni ambulans görev yerlerine gitmek üzere Bakırköy’deki 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden ayrıldı. Toplam maliyeyi 5 milyon lira olan yeni ambulansların İstanbul’daki acil sağlık hizmetlerinin daha etkili sunulmasına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Son alımlar ile İstanbul’daki toplam ambulans sayısı 279’a ulaşmış oldu. İstanbul’da kara ambulanslara ek olarak 1 hava ve 2 adet de deniz ambulansı da faaliyet gösteriyor. 2013’te yapıla ihbarlar sonucu mega şehirde yaklaşık 464 bin 680 vakaya müdahale edildi. İstanbul’da 112’ye düşen günlük çağrı sayısı ise 62 bin dolayında seyrediyor.

Bu arada İstanbul Sağlık Müdürlüğü verilerine göre 2013’te 22 milyon 652 bin acil çağrı yapılırken bu çağrıların yüzde 80’i asılsız çıktı. Yine 2003’de 47 olan acil yardım istasyonu sayısı 2013’te 163’e ulaştı.

CİHAN

Yorumlar