İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Aday Listesi Cumhurbaşkanı'na Sunuldu

YÖK, İstanbul Üniversitesi rektör adayları listesinde seçimi birinci sıradan kazanan Prof. Dr. Raşit Tükel'e Cumhurbaşkanı'na sunduğu listede ikinci sırada yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Aday Listesi Cumhurbaşkanı'na Sunuldu

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'nde seçim sonucunda belirlenen 6 rektör adayının ismini 3'e indirerek C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderirken, listenin başına, seçimden 908 oyla ikinci çıkan Prof. Dr. Mahmut Ak'ı yerleştirdi. Rektörlük seçiminde 1202 oy saha Prof. Dr. Raşit Tükel ise listede ikinci sırada yer aldı. Şimdi gözler Erdoğan'ın vereceği kararda.

PROF. TÜKEL BİRİNCİ ÇIKTI

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, umumi seçimde mebus adayı olmak için istifa edince üniversitede 12 Mart'ta rektörlük seçimi düzenlendi ve adaylardan sosyal demokratların desteklediği Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oyla birinci çıktı. İkinci sırada ise 908 oyla, muhafazakâr kesimin desteklediği Prof. Dr. Mahmut Ak yer aldı. Seçimin arkasından YÖK'e maksimum oy saha 6 adayın ismi gönderildi.

YÖK LİSTEYİ ÜÇE İNDİRDİ

YÖK'te Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu 17-18 Mart'ta çalışmalarını tamamladı. YÖK Genel Kurul Toplantısı namzet sayısını 3'e indirmek için 19 Mart'ta toplandı. YÖK, 3 ismin bulunduğu listeyi, içlerinden birinin atanması için 20 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı'na sundu.

YÖK'ÜN YAPTIĞI SIRALAMA

YÖK'ten yapılan izahatya nazaran C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yollanan listede sırasıyla şu adaylar yer alıyor:

1. Prof. Dr. Mahmut Ak (Aldığı oy sayısı: 908)
2. Prof. Dr. Raşit Tükel (Aldığı oy sayısı: 1202)
3. Prof. Dr. Harun Cansız (Aldığı oy sayısı: 382)

ADAYLAR NE DEMİŞTİ

Prof. Dr. Raşit Tükel, birinci çıktığı seçim sonucunda arkasından yaptığı izahatda, 'Demokratik üniversite dediğimizde, her bölgede demokratik kuralların işletildiğini anlıyoruz. Bunun içerisinde en yüksek oy alanın rektör şekilde atanması da yer almalı' demişti. Seçimden ikinci çıkan Prof. Dr. Mahmut Ak ise sonucunda 'Burada yaptığımız işin ismi seçim değil. Rektör adaylarını saptama seçimi yapıldı. Bu üç aşamalı bir seçim. Bundan sonra YÖK etabı mevcut ve sonrasında da Cumhurbaşkanı tayin etme yapacak' diye yorumlamıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar