İstanbul kış ortasında yazı yaşıyor

İstanbul mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığıyla birlikte adeta yazı yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul kış ortasında yazı yaşıyor

İstanbul mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığıyla birlikte adeta yazı yaşıyor. Güzel havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, parklara ve sahillere koştu. Bazı ağaçları da çiçek açtığı görüldü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul adeta kış ortasında yazı yaşıyor. Şubat ayı olmasına rağmen 20 dereceye yaklaşan havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar da sahillere ve parklara akın etti. Kimi çocuğunun kimi de torunun elinden tutarak gitti parklara koştu. Çocuklar olun oynayıp koştururken büyükler de güzel havanın tadını çıkardı. Kimi güzel havada yürümeyi tercih ederken bazıları da banklarda oturup İstanbul’un eşsiz manzarasını seyretti.

Güzel havayı bulunca fırsatı kaçırmak istemediklerini belirten vatandaşlar şubat ayında böyle sıcaklık görmediklerini ifade etti. Yeterince kar ve yağmur yağmadığını hatırlatan vatandaşlar, beklenen yağışların ilkbaharda da gelmemesi durumunda İstanbul’un su sorunu yaşayabileceğine dikkat çekti. Bazı vatandaşlar, yağmur yağması için dua etti. Parklardaki bazı ağaçların da havaların sıcak gitmesiyle birlikte çiçek açtığı görüldü.

Meteoroloji yetkililerinin son tahminlerine göre ise İstanbul’da Cuma ve Cumartesi günü yağmur bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığının da 12 ile 14 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Pazar gününden itibaren ise parçalı bulutlu ve açık bir hava İstanbulluları bekliyor.

CİHAN

Yorumlar