İstanbul İl Özel İdaresi'nden işçilere: Eylem yapın, demirleri satın!

Eyüp Karadolap Mahallesi’nde İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan ilköğretim okulunun inşaat çalışmaları durdu. Beş aydır para alamadıklarını söyleyen inşaat işçileri, özel idarenin kendilerine, “Elimizden bir...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul İl Özel İdaresi'nden işçilere: Eylem yapın, demirleri satın!

Eyüp Karadolap Mahallesi’nde İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan ilköğretim okulunun inşaat çalışmaları durdu. Beş aydır para alamadıklarını söyleyen inşaat işçileri, özel idarenin kendilerine, “Elimizden bir şey gelmez. Eylem yapın, inşaat demirlerini satın!” dediğini öne sürdü. İki aydır yemekleri kesilen işçilerin yemek ihtiyaçlarının ise mahalle sakinleri tarafından karşılandığı belirtildi.

İddiaya göre; Karadolap Mahallesi’nde İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ilkokul inşaatının yapımını üstlenen inşaat firması, 5 ay önce işi bırakıp işçilere ve diğer taşeron firmalara ödeme yapmadan kaçtı. Beş aydır paralarını alamadıkları için perişan olan işçilerin, firma tarafından yemek şirketine ödeme yapılmadığı için yemekleri de kesildi. Ailelerine para gönderemeyen gurbetçi işçilerin yemek ihtiyaçları, çevredeki vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Yaşanan duruma isyan eden işçiler, müracaat ettikleri İl Özel İdaresi ve Valilikte muhatap alınmadıklarından şikayet etti.

İstanbul İl Özel İdaresi’nden kendilerine eylem yapıp demirleri satmaları cevabının verildiğini söyleyen işçi Mehmet Yaşar, “Burada gurbetçiyiz biz, 2 aylığımızı verdiler, 5 aydır paramızı alamıyoruz. Yemeğimiz 1 aydır yok. Memlekete gideceğiz, yol paramız yok. Başbakan Erdoğan bize bir baksın. Ben şahsen İl Özel İdaresi’ne gittim. ‘Bizim elimizden bir şey çıkmaz, ne yaparsanız yapın? Eylem yapın, demirleri satın! dediler. Aynı bu kelimeleri kullandı il özel idare.” diye konuştu.

Okulun mekanik işlerini yapan Mustafa Akın ise, “Bize ‘eylem yapın’ diyorlar. Okullar bizim okullarımız olduğu için biz eyleme karşıyız. İl özel idarede ‘biz sizinle sözleşme yapmadık’ dediler. Ama benim sözleşmemde bu işin muhatabı İstanbul İl Özel İdaresi’dir diyor. Arkadaşlar burada mağdur. İşçilerin yemeklerini biz evlerimizden getirip veriyoruz.” dedi.

Okulun tesliminin 1 yıldır geciktiğini söyleyen Akın, “Müteahhit 2 ay önce bırakıp kaçtı gitti. Haber alınamıyor, telefonlarına ulaşılamıyor. Ben burada müteahhit firmaya taşeronluk yaptım, eleman çalıştırdım. Allah’a şükür dairemi sattım elemanlarımın parasını ödedim. Ama müteahhit evinin önünde köpek gezdiriyor.” iddiasında bulundu.

Derme çatma konteynerlerde yaşayan işçiler, yetkililerden yardım bekliyor.

CİHAN

Yorumlar