İstanbul'da 40 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul'da gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 40'a yükselirken, diğer 27 hakim-savcıyı arama çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 40 hakim ve savcı tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen 67 hakim-savcıdan 40'ı gözaltına alınarak, ifade alma işlemi başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, HSYK tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan 67'sinin yakalanmasına ve ikamet ile odalarında yapılan arama çalışmaları sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim-savcılardan, Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesinden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2 kişi, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2 ve Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 kişi bulunuyor. Bu hakim ve savcılardan 40'ı gözaltına alınırken, diğer 27 hakim-savcıyı arama çalışmaları ise sürüyor.

Tüm şüpheliler hakkında ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma'' suçundan işlem yapıldığı belirtiliyor. Gözaltına alınan tüm hakim ve savcıların ifade alma işlemi başladı. Söz konusu hakim ve savcıların adliyedeki odaları ile ikametlerinde arama çalışmalarının da sürdüğü de öğrenildi.

Yorumlar